Γρηγόρης Στεφάνου: Η κ. Αντωνίου αναζητά σωσίβιο εντυπώσεων... - OlaDeka

Γρηγόρης Στεφάνου: Η κ. Αντωνίου αναζητά σωσίβιο εντυπώσεων…

Γρηγόρης Στεφάνου: Η κ. Αντωνίου αναζητά σωσίβιο εντυπώσεων...
Ως  υποψήφιος  του Περιφερειακού ψηφοδελτίου « αλλάζουμε εποχή» είχα  την ευκαιρία να προσεγγίσω τα θέματα της γούνας και να μιλήσω με θεσμικούς παράγοντες γι αυτά .
Επιτρέψτε μου λοιπόν  , με αφορμή τις δηκτικές δηλώσεις της κ. Αντωνίου, να διατυπώσω τη θέση μου για το θέμα:  

Καθ΄όλη την προεκλογική περίοδο η γούνα βρισκόταν στο επίκεντρο των συζητήσεων και αντιμετωπίστηκε  από μας ως βασικός αναπτυξιακός άξονας της περιοχής . Επιλέξαμε άλλωστε να ενισχύσουμε τη θέση μας αυτή με την επίσκεψη στο χώρο της έκθεσης μελών του Συριζα όπως ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος  κ. Μηλιός .
Στο πρόγραμμα μας το θέμα της  γούνας κατείχε διακριτή θέση .
Θυμίζω ότι την Παρασκευή 11 Απριλίου, στο Ξενοδοχείο Εσπερος της Καστοριάς έγινε θεματική εκδήλωση με θέμα την παραγωγική ανασυγκρότηση με  ιδιαίτερη αναφορά στην γούνα και τον τουρισμό. 
 Θυμίζω ,επίσης, ότι ο Υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μουμουλίδης  στην ομιλία του (14-05-2014) χαρακτήρισε τη γουνοποιία βασικό μοχλό στήριξης της τοπικής οικονομίας και  δεσμεύθηκε( σε περίπτωση νίκης του συνδυασμού μας )  ο επόμενος θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης να προέρχεται από το χώρο της γουνοποιίας ενώ διατύπωσε την ανησυχία του για τα αντίποινα προς τη Ρωσία και τις επιπτώσεις που θα έχουν στον κλάδο της γούνας 
Η κ. Αντωνίου παρ όλες τις διευκρινίσεις της νομαρχιακής επιτροπής ότι ο κ. Δημητρακόπουλος  εκφράζει προσωπικές απόψεις και όχι τις θέσεις του Σύριζα επιμένει να γενικεύει και να καταλήγει σε απίστευτα   απαράδεκτες  , καιροσκοπικές και παλαιοκομματικού τύπου διαπιστώσεις  .Παράλληλα αρνείται να αντιληφθεί  τον αυτόνομο ρόλο της περιφέρειας σε θέματα  ανάπτυξης  ,αλλά και την εκφρασμένη βούληση του Σύριζα ,μέσω των θέσεων  του περιφερειακού συνδυασμού που στήριξε, να ενισχύσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής ( π.χ. γούνα) και να τα συνδέσει με την ανάταση της Εθνικής οικονομίας. 

 Μιλάει για κατάργηση του κλάδου της γούνας , διαπιστώνει , επειδή έτσι θέλει, ότι ο Σύριζα είναι ενάντια   σ αυτόν τον παραγωγικό κλάδο   ξεχνώντας ότι το ραδιοφωνικό σποτ  προσπαθούσε να ευαισθητοποιήσει και να προειδοποιήσει για την κρίση που έρχεται ,    προτρέπει τους θεσμικούς παράγοντες να παραιτηθούν.
Το αποκορύφωμα βέβαια είναι η προτροπή – εντολή μέσω ραδιοφώνου προς τους γουναράδες  «  Κανένας γουναράς δεν μπορεί πλέον να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ» 
Η κ. Αντωνίου κάνει μάλλον μια φτηνή και  παρωχημένη  σπέκουλα με το θέμα που προέκυψε θεωρώντας  ότι της δίνεται μια καλή ευκαιρία να ανασκευάσει τις εντυπώσεις και να αναστηλώσει το προφίλ της έπειτα από τις ζημιές που υπέστη στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές .Πιστεύει ακόμη  ότι  οι πολίτες της Καστοριάς  είναι εύκολα και με χοντροκομμένο τρόπο κατευθυνόμενοι,  ώστε να πιστέψουν  την υποτιθέμενη επιθετική θέση του Συριζα απέναντι στον κλάδο της γούνας .
Διαπιστώνει κανείς  πως  ακόμη και μια ανούσια  διχογνωμία μπορεί να θεωρείται από την κ . Αντωνίου αδυναμία και πρόβλημα καθώς οτιδήποτε δεν ορίζεται σαφώς από «τα κεντρικά» εκλαμβάνεται ως παρέκκλιση από τις επιταγές του κόμματος   . Άλλωστε τα δύο χρόνια που κατέχει τη βουλευτική έδρα  της Ν.Δ. στο νομό όχι μόνο δεν τόλμησε ποτέ να διαφοροποιηθεί  σε  κανένα από τα μεγάλα θέματα που καταστρέφουν τις ζωές των συμπολιτών μας , αλλά  αντίθετα, συνυπέγραψε κάθε κυβερνητική  απόφαση που την πληρώνουμε και θα την πληρώνουμε για χρόνια . 
Όταν έχει εθιστεί στο « ναι  σε όλα» είναι λογικό να αναζητεί σωσίβιο εντυπώσεων ακόμη και σε γεγονότα που έχουν διευκρινιστεί και είναι  ,σε κάθε περίπτωση,  ελάσσονος σημασίας  .  
Στεφάνου Γρηγόρης 
Φιλόλογος 

Υποψήφιος στις περιφ. Εκλογές με το συνδυασμό  « αλλάΖουμε εποχή» 
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria