Στο δρόμο για το παγκόσμιο μακελειό

Αρχική » Διάφορα » Στο δρόμο για το παγκόσμιο μακελειό

Στο δρόμο για το παγκόσμιο μακελειό

Μάλλον μόνο αυτός φαίνεται να έμεινε σαν “λύση” στα προβλήματα της ανθρωπότητας…!
Καζάνι που βράζει έκαναν όλο τον πλανήτη με πρόφαση την ενέργεια και τους αγωγούς μεταφοράς της.

Όταν η Ρωσία και η Κίνα ζήτησαν τον δικό τους ρόλο και μάλιστα πρωταγωνιστικό στην Παγκοσμιοποίηση, η μοιρασιά χάλασε.
Και αυτό συνέβη σε ανύποπτο προηγούμενο χρόνο με αποτέλεσμα από εδώ και πέρα οι εξελίξεις να μας ξαφνιάζουν.
Από την στιγμή που οι Δυτικοί δεν έχουν εναλλακτικό σενάριο σε μία μετά Πούτιν εποχή, αποφάσισαν να ¨στραγγαλίσουν¨ οικονομικά την Ρωσία( βλ. κυρώσεις εξ αιτίας Ουκρανίας και απεξάρτηση από την Ρωσική ενέργεια).

Η ενεργειακές πηγές της Ευρασίας μάλλον τελειώνουν για την Ευρώπη.
Όμως την ίδια στιγμή οι ¨στραγγαλιστές¨ της Ρωσίας ¨στραγγαλίζουν¨ και την βαριά βιομηχανία της Γερμανίας με επέκταση αυτής της Κ. Ευρώπης που βρήκε τα προηγούμενα χρόνια φτηνή και κοντινή ενέργεια στην γειτονιά της.

Ακόμα φυσικά δεν είδαμε τίποτε…

Γι αυτό όλοι βιάζονται… για να μην δούμε την ενεργειακή γύμνια της ισχυρής Γερμανίας με το έμπα του χειμώνα.
Σκεφτείτε την Γερμανία ως γυμνή κορασίδα να επιβάλλει προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα και στις χώρες του νότου.
Το θέατρο του παραλόγου!

Να γιατί γίνεται ο κακός χαμός αυτά τα 24ωρα στην Μεσοποταμία, αργότερα πιθανόν στην Σ. Αραβία, Ιράν και σε λίγο στην Μεσόγειο. Ακριβώς γιατί η Ευρώπη δεν έχει άλλη σοβαρή ενεργειακή διέξοδο.
Και επειδή πρέπει με κάθε τρόπο να συμπληρωθούν τα ενεργειακά κενά της κατά τα άλλα ισχυρής Γερμανίας μέσα στην ΕΕ που πήγε να σηκώσει κεφάλι και έφαγε μια κατραπακιά σύμφωνα και με τα λεγόμενα της αθυρόστομης αμερικανίδας υφυπουργού Βικτώριας Νούλαντ που είπε «να πάει να γ…θεί η ΕΕ!»

Μάλλον οι σημερινοί εξουσιαστές σαν ¨παγκόσμιοι εργολάβοι¨ των περισσοτέρων γεωπολιτικών ανατροπών στον κόσμο είναι συνηθισμένοι να συνδιαλέγονται με το ¨ακάθαρτο πνεύμα¨ της βωμολοχίας.
Κατά τους λόγους φυσικά και οι πράξεις τους.
Και από πράξεις πολλές και αποτρόπαιες.

Όταν οι αυτοκρατορίες φτάνουν στο βιολογικό τέλος τους, συνήθη πράγματα συμβαίνουν ιστορικά.
Α. κόβουν ¨χρήμα¨
Β. ¨μοιράζουν¨ αγαθά (βλ. ενέργεια) που δεν τους ανήκουν
Γ. εκμισθώνουν μισθοφορικούς στρατούς
Δ. χαράσσουν δρόμους φωτιάς- πολέμου

Οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοι τους δεν βρέθηκαν τυχαία στον Περσικό Κόλπο από το 1991( πρώτος πόλεμος) . Με την πτώση του Τείχους στο Βερολίνο αυτοί ήδη είχαν σχεδιάσει όλες τις εναλλακτικές διαδρομές μεταφοράς ενέργειας σε σταθερή βάση δηλ με αγωγούς συμπεριλαμβάνοντας και όλες τις πηγές ενέργειας στο διάβα αυτών από Αραβία, Κατάρ, Μεσοποταμία- Ιράκ, υποθαλάσσια κοιτάσματα Μεσογειακής λεκάνης.

Επειδή οι θαλάσσιες μεταφορές κοστίζουν και είναι χρονοβόρες αλλά και τα στρατηγικά Στενά του Ορμούζ. Διώρυγα του Σουέζ, Δαρδανέλια- Βόσπορος- Μαύρη Θάλασσα ακόμα και αυτό το Γιβραλτάρ ανά πάσα στιγμή μπορούν να καταστούν γεωπολιτικά ασταθή προτίμησαν να χαράξουν ένα κεντρικό άξονα που οδηγεί από τον Περσικό Κόλπο, μέσω Τουρκίας, υπέργειας διέλευσης Στενών του Βοσπόρου στην Ανατολική και Δυτική Θράκη και από εκεί ¨ καρφί¨ μέσω Μακεδονίας, Ηπείρου και Αλβανίας στην υποθαλάσσια σύνδεση με το Στενό του Οτράντο στην Αδριατική φτάνοντας στην Ιταλία και ουσιαστικά πλέον στην Ευρώπη.

Φυσικά στο δρόμο αυτό θα φορτώνουν σε διασταυρώσεις με παρακλάδια δευτερευόντων αγωγών ότι άλλο ενεργειακό αγαθό υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή βλ. Κιρκούκ- Κουρδιστάν, Κύπρος, κοίτασμα Λεβιάθαν, Αιγαίο, Κρητικό Πέλαγος.
Στην μεταφόρτωση μάλιστα αυτή προβλέφθηκε να χρησιμοποιηθούν και πλωτές δεξαμενές με την τεχνική του υγροποιημένου φυσικού αερίου που επαναεριοποιείται για να διοχετευτεί πάλι στο κεντρικό δίκτυο.

Ταυτόχρονα μάλιστα και ανάλογα με την καλή συμπεριφορά των χωρών της Βαλκανικής βλ. Σερβία, Βουλγαρία θα τους πουλούν ενέργεια μέσω άλλων διακλαδώσεων που μπορεί να προσεγγίζουν και χώρες όπως αυτής της Αυστρίας.
Όποιος άλλος αγωγός μη δικής τους επιλογής ακυρώνεται αυτόματα βλ. Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, South stream.

Επειδή όπως είπαμε βιάζονται και θέλουν να ¨τελειώνουν¨ οριστικά με τον Ρώσο και τις¨ εξυπνάδες¨ του, που πήγε και πούλησε μισοτιμής ενέργεια στον Κινέζο, ξαφνικά βρέθηκε θυγατρική εταιρεία της γνωστής ισλαμικής Αλ (Καπόνε) Κάιντα, η φερόμενη ως ISIS να ¨απαλλοτριώνει¨ το Ιράκ.

Και το κατάφεραν…
500.000 Άνθρωποι έφυγαν από τα σπίτια τους στην Μοσούλη μέσα σε ένα 24ωρο.
Όταν είδαν ότι χάνουν την Συρία ξαφνικά μετέθεσαν ανατολικότερα αυτό τον άξονα στο τραγικό Ιράκ.
Ο Δρόμος στην αρχή – νοτιότερη άκρη του αγωγού τώρα γι αυτούς άνοιξε…
Πρέπει όμως να βρεθεί και ¨τροχονόμος¨ ώστε να ρυθμίζει την κυκλοφορία στην έναρξη αυτής της ενεργειακής λεωφόρου.
Και βρέθηκε…

Το Κουρδικό που τόσα χρόνια κυοφορείτο σε λίγες ημέρες ετοιμάζεται για γεννητούρια.
Η ¨Κουρδία¨ θα είναι από εδώ και πέρα ο σταθερότερος και σοβαρότερος παράγοντας στην περιοχή.
Πρέπει όμως να επισημανθεί ότι από τις περιοχές που θα διέλθει ο ενεργειακός αυτός άξονας θα πρέπει πρώτα να ¨απαλλοτριωθούν¨, πχ στο αρχικό τμήμα της Ευρωπαϊκής διαδρομής του, η Ελλάδα ¨απαλλοτριώθηκε¨ μνημονιακά εδώ και τέσσερα χρόνια.
Κι επειδή αυτό είναι κανόνας το ερώτημα που τίθεται είναι:
Μετά το Ιράκ ποιανού είναι σειρά να απαλλοτριωθεί;
H Τουρκία αναδεικνύεται σε κρίσιμο ενεργειακό κόμβο.
Έχει άραγε περιθώρια να παζαρέψει την συμμετοχή της;
Επειδή κατανοεί την επείγουσα κατάσταση που διαμορφώνεται στους σχεδιασμούς προμήθειας ενέργειας στην Ευρώπη, αυτή την στιγμή παζαρεύει τις μόνιμες θέσεις της στην διεκδίκηση περιοχών υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Κύπρο.
Αν η Τουρκία κλωτσήσει πάνω στο παζάρι, θα κλωτσήσει πάνω στην Ελλάδα.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι:
Πως θα αντιδράσουν οι Δυτικό- Ευρωπαίοι σε αυτή την συμπεριφορά της Τουρκίας που τους βγάζει εκτός σχεδιασμού;
Πιθανόν αυτός ο αγωγός αντί για ενέργεια να μας φέρει εμπλοκή και σύγκρουση λίγο πριν τελειώσει το παζάρι ενόψει του Ευρωπαϊκού χειμώνα.

Όμως αυτό θα θεωρείται ένα μεμονωμένο επεισόδιο μπροστά στο μεγάλο κακό που πάει να ξεκινήσει.
Στην επικαιρότητα διαβάζουμε ότι οι Αμερικάνοι παγώσανε τον South stream.
Ποιος ξέρει αν και οι Ρώσοι με την σειρά τους θελήσουν να ακυρώσουν αυτόν τον ενεργειακό στρατηγικό άξονα που σχεδιάσθηκε για να ενώσει την Μεσοποταμία με την Ευρώπη;
Είναι δυνατόν με δύο γεωστρατηγικές ¨κατεβασιές¨ να ακυρώσουν την χάραξη αυτού του αγωγού αφ ενός στην περιοχή του Βοσπόρου και αφ ετέρου στην Εγγύς και Μέση Ανατολή;
Και τότε ο αγωγός αυτός δίκαια θα πάρει την ονομασία του ¨δρόμου του παγκόσμιου μακελειού¨.

Η στοχοποιημένη Ορθοδοξία στις ημέρες μας έχει προετοιμαστεί δια των Λόγων των Πατέρων της και για αυτό το ενδεχόμενο.
Σήμερα η γη δεν βγάζει μόνο ωφέλιμους καρπούς και ενεργειακά αγαθά, αλλά βγάζει αμαρτία, αίρεση, διαστροφή, δολοφονική απληστία, ¨δώρα¨ του αντίχριστου πνεύματος.
Είναι λογικό ότι σε λίγο θα ¨βγάλει¨ και την Τρίτη Καταστροφή λόγω της δαιμονιώδους αμετανοησίας μας.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΥΓ: Η Ελλάδα έστω και αναγκασμένη θα βρει τα διασκορπισμένα πνευματικά οικοδομικά υλικά του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού για να συγυρίσει το σπιτικό της. Οι άλλοι, οι δήθεν ισχυροί του κόσμου τι θα κάνουν άραγε μετά το χαστούκι;

kostasxan.blogspot.gr

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια