ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Συνέντευξη τύπου ΚΚΕ-ΚΝΕ με αφορμή της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Συνέντευξη τύπου ΚΚΕ-ΚΝΕ με αφορμή της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών

Tην Τετάρτη 25/6 ώρα 10:30 παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Τ.Ε Καστοριάς του ΚΚΕ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών στις 26/6 και την ανάδειξη των θέσεων του ΚΚΕ και  της ΚΝΕ στο ζήτημα. Την συνέντευξη άνοιξε ο γραμματέας της Τ.Ε Καστοριάς του ΚΚΕ Γιώργος Τίγκας και στη συνέχια πήρε το λόλγο ο Τζεβελέκης Ραφαήλ γραμματέας του Ν.Γ Καστοριάς της ΚΝΕ.
Ανάμεσα σε άλλα οι ομιλητές τόνισαν:

Κοινή πεποίθηση και θέληση όλων είναι: Κανένας συμβιβασμός με όλα τα ναρκωτικά, ανάπτυξη της πάλης, αντίσταση έτσι ώστε να μην περάσει η πολιτική της κυβέρνησης, του αστικού κράτους, για συρρίκνωση των κοινωνικών υποδομών, στην ουσία για απόπειρα διάλυσης της πρόληψης, της θεραπείας, της απεξάρτησης, της αποκατάστασης στην κοινωνία», 
 Πως και στο ζήτημα των ναρκωτικών συγκρούονται δύο βασικές γραμμές. «Από τη μία ο συμβιβασμός και η διαχείριση, από την άλλη ο αγώνας για ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος, η πάλη για μια κοινωνία που θα καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτή η κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο θα είναι και ελεύθερη από τα ναρκωτικά»Τα κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν ευθύνη που υλοποιούν την πολιτική της ΕΕ «αποκατάσταση βλάβης» αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που την επικροτεί που βρίσκεται πρώτο τραπέζι πίστα σε όλα τα φεστιβάλ αποποινικοποίησης της κάνναβης. 
Ότι «το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στηρίζουν τη μόνη ρεαλιστική λύση που είναι η ενίσχυση των προσπαθειών πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης με περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου των στεγνών προγραμμάτων.
Το γεγονός ότι η τοξικομανία μπορεί να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά μόνο από μια κοινωνία χωρίς ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση δεν αναιρεί τη δυνατότητα ο εξαρτημένος να λυτρωθεί, αν το θέλει και είναι αποφασισμένος, αρκεί να υπάρχει πολιτική με κεντρικό σχεδιασμό και υποδομή κατάλληλη για την αντιμετώπιση της μάστιγας».
Τέλος, σημειώθηκε ότι «η αντίθεση και ο αγώνας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης χρειάζεται να γίνει υπόθεση των εργατικών, λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους. Να γίνει υπόθεση των εργατικών σωματείων, κάθε μαζικού φορέα σε δήμους και γειτονιές. Να γίνει υπόθεση των 15μελών και 5μελών στα σχολεία, στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης, των Συλλόγων Φοιτητών και Σπουδαστών, των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό χωρίς συμμετοχή ιδιωτών».
Τέλος απευθύνθηκε κάλεσμα στις εκδηλώσεις-πρωτοβουλίες της ΚΝΕ για το θέμα:
26/6 προβολή της ταινίας «Η πόλη του θεού» στο μαγαζί Βιτρό στο Άργος Ορεστικό στις 21:30 και συζήτηση.

27/6 Προφεστιβαλική εκδήλωση στο Άργος Ορεστικό στον πεζόδρομο (παιδική χαρά) με συναυλία από μαθητικό συγκρότημα (BLACK ROAD) και λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι με την αργείτικη κομπανία. Στο χώρο θα υπάρχουν ταμπλό με στοιχεία και τις θέσεις της ΚΝΕ ενάντια στα ναρκωτικά.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria