ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΡΟΩΝ-ΕΚΚΡΟΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ?

Αρχική » Διάφορα » ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΡΟΩΝ-ΕΚΚΡΟΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ?

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΡΟΩΝ-ΕΚΚΡΟΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ?
Πολλά ακούγονται και μάλιστα κυρίως τώρα που ζούμε τις δόξες του ανασχηματισμού για τον περιβόητο φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης. Οι πρατηριούχοι είναι υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν το σύστημα εισροών-εκκροών από τα τέλη Ιουλίου με το οποίο θεωρητικά εξασφαλίζεται ο εκμηδενισμός των πιθανοτήτων για λαθρεμπορία καυσίμων. Αυτό το τελευταίο ήταν και ο λόγος που παρουσίασε η κυβέρνηση σαν αιτία για να φορτώσει στον καταναλωτή την εξίσωση του φόρου που βύθισε την κατανάλωση πετρελαίου στην χώρα. Για να δούμε…Υπάρχει περίπτωση για εκλογίκευση ή πρόκειται για ανασχηματιστικές μαλιαμόρδες….
Δείτε την ενημέρωση για το σύστημα εισροών-εκκροών από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος:

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, έπειτα από ερωτήματα πολλών συναδέλφων το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενημερώνει τους βενζινοπώλες ότι, η καταληκτική ημερομηνία για την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος εισροών – εκροών στα πρατήρια καυσίμων περιοχών του γ’ κύκλου εφαρμογής του μέτρου (Υπόλοιποι νομοί της χώρας εκτός Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αχαΐα, Ηράκλειο, Μαγνησία, Λάρισα, Ιωάννινα), είναι η 27η Αυγούστου 2014 συμπεριλαμβανομένου και του μήνα δοκιμαστικής λειτουργίας, δηλαδή ολοκλήρωση εγκατάστασης και λειτουργίας μέχρι τις 27 Ιουλίου 2014. Εξαιτείται η Κεφαλονιά που η καταληκτική ημερομηνία, μετά από αίτημα της ΟΒΕ, ορίστηκε για τις 31/12/2014, λόγω των σεισμών.

Μετά την παρέλευση της παραπάνω προθεσμίας 27-08-2014 και εντός τριών (3) μηνών ενημερώνεται ο φάκελος του πρατηρίου που τηρείται στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ώστε στη συνέχεια να χορηγείται απόφαση Άδειας Λειτουργίας με το σύστημα εισροών – εκροών.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην ΚΥΑ ΔΕΦΚ Α 5010479 ΕΞ 2014 (ΦΕΚ Β’/1156/07-05-2014), εντός 24 μηνών από την έναρξη ισχύος της συγκεκριμένης απόφασης (δηλαδή μέχρι 7/5/2016), τα ολοκληρωμένα συστήματα παρακολούθησης εισροών − εκροώνεγκαθίστανται και στις δεξαμενές των φορολογικών αποθηκών και των αποθηκών τελωνειακής αποταμίευσης, των ενεργειακών προϊόντων, με την δέσμευση της εγκατάστασης των ως άνω συστημάτων να υλοποιείται σε ποσοστό τουλάχιστον 40%, κατά το πρώτο έτος του ανωτέρω οριζομένου χρονικού διαστήματος.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια