Debate αντιπεριφερειαρχών Καστοριάς:Ίπι ίπι ούμε! Σας ευχαριστούμε! - OlaDeka

Debate αντιπεριφερειαρχών Καστοριάς:Ίπι ίπι ούμε! Σας ευχαριστούμε!

Ίπι ίπι ούμε! Σας ευχαριστούμε! Τι καλά περάσαμε, μόνο που διψάσαμε!!!
Αυτό το χαριτωμένο τραγουδάκι που λέγαμε σχολιαρόπαιδα του δημοτικού μετά από μια εκδρομή μας έμεινε σαν απόηχος στο τέλος της εκπομπής.
Ακούσαμε λόγια, συγκινηθήκαμε από μικροεντάσεις, χορτάσαμε από γενικόλογες και υποσχετικές τοποθετήσεις, και είπαμε καληνύχτα διψασμένοι για άλλη μια φορά.

Μείναμε με τη δίψα ανικανοποίητη γιατί πάλι οι άνθρωποι και τα σχήματα που μας δίνονται ως επιλογές δεν δύνανται να μας ξεδιψάσουν. Πάλι θα αναγκαστούμε να ψηφίσουμε με μισή καρδιά.
Πάλι θα πάμε στην κάλπη σαν να πρόκειται για ένα στημένο γκάλοπ που παρέχει συγκεκριμένες ερωτήσεις για να εκμαιεύσει απαντήσεις κατά παραγγελία. Πάλι δεν υπάρχει η δυνατότητα να πούμε κάτι διαφορετικό από αυτό που μας υποχρεώνουν να πούμε.

Κομματική λογική, (που μάλιστα οι περισσότεροι υποψήφιοι αποτάσσονται σαν τον σατανά) αδυναμία δημιουργικής σκέψης και επιλογές βημάτων πάνω σε συγκεκριμένα σκεπτικά, τόσο συγκεκριμένα σαν ράγες τρένου που δεν μπορεί να παρεκκλίνει της πορείας του με κανέναν τρόπο.

Μείναμε διψασμένοι γιατί είδαμε έναν δυναμικό Σαββόπουλο να λυσσομανά σαν θεριό που είναι όμως χειροπόδαρα αλυσοδεμένο από τα δεσμά ενός ανάλγητου κοινωνικά επικεφαλής που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η κομματική γραμμή που του προσθέτει γαλόνια όταν είναι υπάκουος στις επιταγές της ΝΔ η οποία ευθύνεται σε μέγιστο βαθμό για τα δεινά του τόπου. Μιλάμε για έναν επικεφαλής ο οποίος μοιάζει να μην σε υπολογίζει και ενώ του λες το πρόβλημα σου, σε κοιτά σαν μαστουρωμένος star του Hollywood και αφήνει τη λάμψη των δοντιών του να σε τυφλώσει εξάγοντας ένα χωρίς λόγο διαφημιστικό χαμόγελο της Colgate της σχολής Παπαγεωργόπουλου. Μιλάμε για έναν επικεφαλής που φάνηκε να ξεχνά ότι χρωστά την προηγούμενη εκλογή του στην Καστοριά και τη Φλώρινα και φέρεται σαν να έγινε το αντίθετο. Δηλαδή αν δεν ήταν θετικό το αποτέλεσμα της Καστοριάς για τον ίδιο στις προηγούμενες εκλογές, τι θα έκανε, θα έβαζε σύνορα στη μπάρα και θα μας παρέδιδε στην Αλβανία? Τέλος μιλάμε για τον περιφερειάρχη που ενώ η Καστοριά ήταν στα κάγκελα για το πρόβλημα της θέρμανσης, αυτός εξέδιδε φιρμάνια για επερχόμενα πρόστιμα (όπως τον διέταξαν από την ΝΔ – μαμά κυβέρνηση) με ανακοινώσεις ελέγχων στα τζάκια των σπιτιών τα Σαββατοκύριακα γιατί λέει δεν πρέπει να μολύνουμε το περιβάλλον!
Δεν γνωρίζουμε φυσικά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά όπως και να χει Ο Σαββόπουλος αδικείται. Και μάλιστα σφόδρα!

Πάμε παρακάτω. Σωτήριος Αδαμόπουλος. Υποψήφιος του συνδυασμού Ανατροπή δημιουργία του Θ.Καρυπίδη. Συμπαθής, ευγενικός, ήρεμος, αλλά… δεν τον ακούσαμε.
Ο γιατρός ή ήθελε γιατρειά (όταν είσαι αδιάθετος σου βγαίνει και μια απομόνωση τι να κάνουμε) ή είδε τους υπόλοιπους σαν ασθενείς και αναρωτήθηκε “τι δουλειά έχω εγώ με αυτούς?” μπαίνοντας στη διαδικασία με το να τους φερθεί σαν ασθενείς και άρα να προχωρήσει με ελαφρύ…χέρι και κατανόηση. Δικαιολογείται από γεγονός ότι κάνει ντεμπούτο αλλά λίγο τσαγανό παραπάνω δεν θα κανε κακό.

Χατζηζαμάνης. Παλιά καραβάνα. Μόνο που σε εκείνα τα παλιά είχε και τον αέρα που του εξασφάλιζε ο Παπουλίδειος ούριος άνεμος και το καράβι τσουλούσε άνετα. Σήμερα καλείται να αναλάβει μόνος το πηδάλιο και δεν ξέρουμε αν πρέπει να αισθάνεται και τόσο άνετος όσο θέλει να δείχνει. Συμβουλή:Ενεργοποίηση gps και κόψε αζιμούθιο. Δεν βρίσκεσαι σε λιμάνι με σίγουρα και ήσυχα νερά. Μετά την παλίρροια Καρυπίδη, δεν μπορείς να ξέρεις που θα σκάσει η ξέρα…

Κανδύλη. Σοφιστικέ, (αλήθεια τα γυαλιά τα φόρεσε όσο άντεξε για να προσδώσει το ανάλογο styling?) επικριτική, δυναμική, γκρινιάρα και χιουμορίστρια. Ε μόνο ως χιούμορ μπορούμε να δεχθούμε τη διαμαρτυρία της όταν της λέγαν ότι ο συνδυασμός της είναι ΠΑΣΟΚ!  Μόνο σαν χιούμορ. Και μάλιστα κρύο και από εκείνα τα είδη που μοιάζουν απειλητικά αν σκεφτεί κανείς ότι αφού προσπαθεί από τώρα να μας ρίξει στάχτη στα μάτια η κυρία, τι θα έκανε αν καβαλούσε το άλογο μετά τις εκλογές? Εκτός κι αν πατάει τόσο καλά στη γη και ξέρει πολύ καλά ότι είναι πολύ μακρινό το όνειρο της επικράτησης του συνδυασμού της και πουλάει τρέλα. Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως δεν γνωρίζει ότι ο συνδυασμός που εκπροσωπεί δημιουργήθηκε (σύμφωνα με τις κακές γλώσσες) για να παίξει το ρόλο του πολιορκητικού κριού στον Καρυπίδη και της πατερίτσας στον Δακή. Τι λέτε κύριε Κουκουλόπουλε? Ξέρω ξέρω, πάση θυσία στήριξη της συγκυβέρνησης του succes story…
Α, μην ξεχάσουμε την εκδοχή της για το πως μπερδεύτηκαν οι υπόλοιποι και την πέρασαν για πρασινοφρουρό: ” Σας μπέρδεψε το χρώμα που φοράω..”   Ναι βρε κουτά, μπερδευτήκατε….

Για τον κύριο Ζέγα τι να πούμε,  επειδή τον συμπαθούμε πραγματικά (το εννοούμε) τον αφήνουμε να παλεύει με τα τέρατα του καπιταλισμού, της αντιλαϊκής λαίλαπας, της μπουρζουαζίας, της παγκοσμιοποίησης και του αντικειμενικού χαρακτήρα της τυχαιότητας οπότε που να του φτάσει χρόνος και μυαλό για να ασχοληθεί με άλλα πιο κοντινά τα δικά μας. Αφήστε τον άνθρωπο. Όπως πρέπει να αφήσετε και τον κύριο Αρβανίτη που έχει να πολεμήσει τα όσα πολεμά ο Ζέγας αλλά και τον ίδιο τον Ζέγα.!

Και μεις στον κόσμο μας! Περιμένοντας τον υποψήφιο που θα μας κάνει το κλικ! Σαν πολλά δεν ζητάτε? Άντε βολευτείτε με μια από τις επιλογές που σας δίνει το σύστημα και δεν θέλω και
   παράπονα. Μην είμαστε και αχάριστοι….Πέντε χρόνια είναι αυτά. Σιγά τα αβγά! Για πέντε χρονάκια κάνετε έτσι? Ούτε για το μέλλον σας ολόκληρο να επρόκειτο. Δεν είναι ολόκληρο….

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria