Γ. Μαυραγάνης: Πρωτοβουλίες για την τόνωση του τομέα της γούνας - OlaDeka

Γ. Μαυραγάνης: Πρωτοβουλίες για την τόνωση του τομέα της γούνας

Πρωτοβουλίες για την τόνωση του τομέα της γούνας, ο οποίος σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς έχει υποστεί «συντριβή», προανήγγειλε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Μαυραγάνης στο πλαίσιο των εγκαινίων της 39ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη η κυβέρνηση θα πράξει ότι είναι δυνατόν ώστε να βοηθηθεί ο κρίσιμος τομέας της γουνοποιίας και υπογράμμισε με έμφαση ότι «είναι πλέον καιρός ώστε να προχωρήσουμε σε μία μελέτη των μέτρων και των πρωτοβουλιών , οι οποίες χρειάζονται για να τονωθεί ακόμη περισσότερο ο τομέας της γούνας. Οι πρωτοβουλίες αυτές θα δώσουν δουλειά ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση αλλά θα αναπτύξει περεταίρω τα έσοδα των κατοίκων της περιοχής, τα έσοδα του δημοσίου και να αναδείξει περεταίρω την ταυτότητα της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

Απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, κ. Ηρακλής Καλλισθένης ανέφερε ότι οι ζημιές στον κλάδο είναι τεράστιες «καθώς σχεδόν το 50% της αξίας των δερμάτων υπέστη μιας άνευ προηγουμένου καθίζηση , με αποτέλεσμα δέρματα τα οποία είχαν αξία 150-200 ευρώ τώρα να μην ξεπερνούν τα 50 ευρώ».

Ο ίδιος έκανε έκκληση στον υπουργό να βοηθήσει η κυβέρνηση ώστε η γουνοποιία που κάποτε έφερνε τον πλούτο και την ευημερία στην Καστοριά, να βρει ξανά την αίγλη της, γιατί οι γουνοποιοί έχουν εξαντλήσει ακόμη και το τελευταίο τους ευρώ.

Όπως επισήμανε ότι στο νομό προστέθηκαν 100 και πλέον φάρμες, οι οποίες παράγουν μέχρι και 200.000 δέρματα με αποτέλεσμα και αυτοί οι επιχειρηματίες που διέθεσαν πολλά χρήματα , να βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής.

naftemporiki.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria