Το ετήσιο μνημόσυνο για την μάχη του Καστανοφυτου (φωτογραφίες) - OlaDeka

Το ετήσιο μνημόσυνο για την μάχη του Καστανοφυτου (φωτογραφίες)

Την  Κυριακή 11 Μαΐου 2014 στο Καστανόφυτο Καστοριάς  εορτάστηκε η επέτειος των 108 χρόνων από τη Μάχη των κατοίκων του Καστανοφύτου και των Μακεδονομάχων κατά

των Βουλγάρων και των Τούρκων το έτος 1906.

Την εκδήλωση τίμησαν με την Παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Πάνος Κεπαπτσόγλου, εκπρόσωπος της βουλευτού της Ν.Δ. Νομού Καστοριάς, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά κ. Ιωάννης Πεδιώτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και πρώην Υπουργός κ. Στέλιος Παπαθεμελής, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής συνοχής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Φιλώτας Ταλίδης, ο Διοικητής της 9ης Μηχανοποιημένη Ταξιαρχίας στην Κοζάνη, Ταξίαρχος Γρηγόρης Γρηγοριάδης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Άργους Ορεστικού, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Μαρία Τερζοπούλου, οι Δ/τες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, οι πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων, καθώς και πολλοί χωριανοί της Τοπικής Κοινότητας.
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν δοξολογία στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, δέηση στο άγαλμα του Αντώνη Βλαχάκη (καπετάν Λίτσα), το ιστορικό της ημέρας ανέλυσε στον λόγο του ο κ. Στέλιος Παπαθεμελής, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονικό της 7ης Μαΐου του 1906 προκαλώντας συγκίνηση στους παρευρισκομένους.
Στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αντώνη Βλαχάκη (καπετάν Λίτσα), από πολιτικούς και στρατιωτικούς εκπροσώπους, από συλλόγους, σωματεία απόστρατων και θυμάτων πολέμου και της τοπικής κοινότητας.

Παράθεση δεξίωσης δόθηκε στον αύλειο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος όπου οι παρευρεθέντες δοκίμασαν τοπικά  εδέσματα  φτιαγμένα  από  τις  γυναίκες του χωριού. 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria