Άρχισε ο δεύτερος γύρος καταργήσεων Τμημάτων ΤΕΙ. - OlaDeka

Άρχισε ο δεύτερος γύρος καταργήσεων Τμημάτων ΤΕΙ.

Σε συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και καταργήσεις τμημάτων προτίθεται να προχωρήσει το υπ. Παιδείας, ως συνέπεια των έως τώρα αποφάσεων που έχουν ληφθεί.

Ανώτατο στέλεχος της Αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας (ΑΔΙΠ) στα ανώτατα ιδρύματα ανέφερε σύμφωνα με το Βήμα ότι «πάμε σε νέο γύρο συγχωνεύσεων τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Κι αυτό δεν θα το κάνουμε εμείς. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσει η κατάρρευση πολλών ιδρυμάτων, κυρίως στην περιφέρεια. Η πρώτη του μήνα θα βρει πολλούς με τα χέρια ψηλά. Ας μην ξεχνάμε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να κόψει περίπου 1 δισ. από τα ταμεία του το 2016. Και είναι βέβαιο πως δεν θα τα κόψει από τα σχολεία…».

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα η Αρχή αιτήθηκε με έγγραφό της από όλα τα ανώτατα ιδρύματα να προχωρήσουν στο τελικό στάδιο της αξιολόγησής τους. Συγκεκριμένα ζήτησε να καταγραφούν τμήματα, προσωπικό και φοιτητές.

Το ίδιος στέλεχος της ΑΔΙΠ διευκρίνισε ότι «αναγκαστικά τα ίδια τα ιδρύματα με βάση τα οικονομικά στοιχεία που θα προκύψουν θα πρέπει να προχωρήσουν μόνα τους σε γενναίες περικοπές και συγχωνεύσεις τμημάτων».

http://www.zougla.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria