Επίσκεψη Καρυπίδη, στην ΕΔΗΚΑ και συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων γούνας. - OlaDeka

Επίσκεψη Καρυπίδη, στην ΕΔΗΚΑ και συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων γούνας.

Επίσκεψη Καρυπίδη, στην ΕΔΗΚΑ και συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων γούνας.

Το εκθετήριο γούνας της ΕΔΗΚΑ, επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 30 Απριλίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Σωτήριο Αδαμόπουλο και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Ανατροπή-Δημιουργία».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της ΕΔΗΚΑ Α.Ε., καθώς επίσης εκπρόσωποι από τους δύο συλλόγους γουνοποιών της Καστοριάς και της ένωσης γουνεργατών.
Συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι προοπτικές του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας, που αποτελεί για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας έναν από τους βασικότερους και ιστορικούς φορείς ανάπτυξης κι ευημερίας.

Θέματα όπως το κτηριακό και των δανείων της ΕΔΗΚΑ, η διευκόλυνση προσέλευσης τουριστών-αγοραστών γούνας, υποδομές μεταφορών όπως η ολοκλήρωση εξοπλισμού του Αεροδρομίου και η δημιουργία υδατοδρομίου στη λίμνη της Καστοριάς, η τουριστική προβολή της Γούνας παράλληλα με την προβολή της περιοχής μας, η προώθηση της ποιοτικής πιστοποίησης των ελληνικών γουναρικών, η ανάπτυξη των εκτροφείων γουνοφόρων ζώων, η σύνδεση του ΤΕΙ με την τοπική οικονομία μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον κλάδο της γουνοποιίας, τα προβλήματα των γουνεργατών, ήταν κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν στην ευρεία αυτή συνάντηση με τους φορείς της Καστοριανής γουνοποιίας.

Όλες οι πλευρές επισήμαναν την αναγκαιότητα, ώστε η πολιτεία με τις δομές της να στηρίζει την ελληνική γουνοποιία, αλλά πάνω απ’όλα να μην θέτει σοβαρά εμπόδια στις επιχειρήσεις, όπως δυστυχώς συμβαίνει συχνά έως σήμερα.

Ο κ.Καρυπίδης και οι συνεργάτες του, δήλωσαν με έμφαση την στήριξή τους με κάθε τρόπο στον κλάδο, δεσμευόμενοι ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα κληθούν να αποτελέσουν ουσιαστικό στήριγμα συνεργασίας στον ιστορικό κλάδο της γουνοποιίας, από τον οποίο βιοπορίζονται χιλιάδες οικογένειες της περιοχής μας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria