ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - OlaDeka

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή την ΚΥΑ με αριθμ. πρωτ. 72624/Δ4/12-05-2014 “Ιδρύσεις, Προαγωγές, Υποβιβασμούς, Συγχωνεύσεις και Καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων”, εκφράζουμε την απογοήτευσή μας που για τρίτη φορά το Υπουργείο Παιδείας απέρριψε το ομόφωνο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού για την

επαναλειτουργία του 3/θέσιου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων (υπ’ αριθμ. 251/2013 απόφαση της τακτικής συνεδρίασης της 9/12/2013).

Αντίθετα στην ίδια απόφαση με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ίδρυση 2/θεσίων και 3/θέσιων Δημοτικών Σχολείων στην Αχαία, στην Ηλεία, στην Εύβοια, στην Αρκαδία και στη Λακωνία.
Ως εκ τούτου λυπούμαστε και διαμαρτυρόμαστε για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της βασικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε μια ακριτική περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας όπου η ανεργία καλπάζει και η μετανάστευση των νέων έχει γίνει μάστιγα. 
Θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων και ότι τουλάχιστον το δικαίωμα στην ποιοτική μόρφωση παραμένει αναπαλλοτρίωτο και βασική υποχρέωση του κράτους προς τους πολίτες και, μάλιστα, αυτούς που συνεχίζουν να “φυλάττουν Θερμοπύλες”.
Σας καλούμε, για μια ακόμη φορά να σταθμίσετε το εθνικό, κοινωνικό, οικονομικό και μορφωτικό όφελος από την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων και να αναθεωρήσετε την απόφασή σας.
Δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων για την επαναλειτουργία του Σχολείου τους και μάλιστα στο πιο δυναμικά αναπτυσσόμενο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού
    Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου
Κοιν.: 
– Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
κ. Συμεών Κεδίκλογλου
– Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
κ. Χρήστο Σταϊκούρα
– Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Καστοριάς
κα. Μαρία Αντωνίου
– Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καστοριάς
κ. Ευάγγελο Διαμαντόπουλο
-Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας
κα Βασιλική Βόντζα
– Διευθυντή Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς
κ. Γιώργο Μασλάρη

– Μ.Μ.Ε.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria