Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος για την Πρωτομαγιά - OlaDeka

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος για την Πρωτομαγιά

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος για την Πρωτομαγιά

Περισσότερο από έναν αιώνα πίσω, το 1886, οι εργάτες του Σικάγο με τους μαζικούς, ηρωικούς αγώνες τους άνοιξαν τον δρόμο για τα εργασιακά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις του 20ου αιώνα, που οι σημερινές μνημονιακές πολιτικές σαρώνουν. Τους αγώνες αυτούς, όπως και όλους τους εργατικούς αγώνες, τιμούμε στους δρόμους την 1η του Μάη. Αγώνες που κατέκτησαν εργασιακά δικαιώματα μέχρι χτες αυτονόητα.
Την ώρα που η επίθεσή της συγκυβέρνησης ενάντια στον κόσμο της εργασίας, συνεχίζεται και διευρύνεται προκειμένου να εκτοξευτεί η κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, των πολυεθνικών εταιρειών και των ντόπιων ολιγαρχών.

Με το νέο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο <<καρμανιόλα>> ανοίγει ο δρόμος για το ξεπούλημα των τραπεζών σε ιδιώτες κερδοσκόπους, νομιμοποιείται το σύγχρονο «σκλαβοπάζαρο» εργαζομένων, μέσω των εταιρειών ενοικίασης, μειώνονται ακόμη περισσότερο μισθοί και συντάξεις, ενώ με το τρίτο, μνημόνιο που έπεται θα δρομολογηθεί η πλήρης ισοπέδωση των ασφαλιστικών ταμείων και των όποιων υπολειμμάτων εργασιακών δικαιωμάτων.

Η Πρωτομαγιά θυμίζει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι τίποτα δεν χαρίστηκε ποτέ στους εργαζόμενους !

Τα πάντα κατακτήθηκαν με αγώνες.

Οι σύγχρονοι αγώνες των εργαζομένων είναι αυτοί που θα ανοίξουν το δρόμο της προοδευτικής ανατροπής.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria