Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Του Διονύση Μωυσίδη - OlaDeka

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Του Διονύση Μωυσίδη

Μερικές μέρες πριν την κρίσιμη προεκλογική αναμέτρηση των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών το προεκλογικό κλίμα χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την αναβίωση   παλαιοκομματικών πρακτικών. Υπάρχει ένα προεκλογικό σχέδιο προπαγάνδας που ωραιοποιεί την υπάρχουσα κατάσταση και τάζει προεκλογικές υποσχέσεις. 

Η συγκυβέρνηση παρουσιάζει το πρωτογενές πλεόνασμα ως το θετικό αποκορύφωμα της οικονομικής της πολιτικής, αποκρύπτοντας τον επαχθή τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε. Στην πραγματικότητα πρόκειται για

πλεόνασμα που δημιουργήθηκε υπό συνθήκες πλεονάσματος κοινωνικής αναλγησίας και εθνικής υπονόμευσης.

 Παρά τις θυσίες του ελληνικού λαού – την υπερφορολόγησή του, την μείωση των κοινωνικών δαπανών στην υγεία και την παιδεία, την καταρράκωση της αγοράς, την αύξηση της ανεργίας, την μείωση μισθών και συντάξεων –η οικονομική πραγματικότητα αποδεικνύει πως δεν υπήρξε καμία ουσιαστική επίλυση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους που τα τελευταία 4 μνημονιακά χρόνια εκτινάχθηκε στο 175% του ΑΕΠ. 
Επιπλέον με περίσσιο θράσος η κυβέρνηση λίγες μέρες πριν τις εκλογές αναγγέλλει την πρόσληψη μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια τόνιζε τον υπέρμετρο αριθμό τους και επιδιδόταν σε ένα μπαράζ μαζικών απολύσεων οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους στην φτώχια και την εξαθλίωση. Προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί πως απευθύνεται σε ιθαγενείς που μπορεί να τους ξεγελάσει μοιράζοντάς τους καθρεφτάκια.
Ιδιαίτερα η περιοχή μας έχει πληγεί όσο καμία άλλη από τις μνημονιακές πολιτικές. Η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας συγκαταλέγεται στις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης και έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στους νέους. Ο νομός Καστοριάς αν  και είναι μια περιοχή που έχει προσφέρει στην ελληνική οικονομία περισσότερα από ότι αναλογεί στην πληθυσμιακή της συγκρότηση κυρίως με τον εξαγωγικό τομέα της γούνας και τον πρωτογενή τομέα αυτό δεν είχε καμία ανταποδοτικότητα από τις κυβερνητικές πολιτικές επιλογές.
Για παράδειγμα δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ για την κτιριακή υποδομή της αρχιτεκτονικής σχολής η οποία με μια υπουργική υπογραφή έληξε πριν καν την έναρξή της. Το ΤΕΙ αποδυναμώθηκε σε τμήματα και σε εισακτέους και οδηγήθηκε ουσιαστικά στην εξαφάνιση. Ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης μας ανάγκασε σε περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη και στην αδυναμία κάλυψης του κόστους θέρμανσης. Ο στρατός μεταφέρθηκε σε άλλες περιοχές και οι συνοριοφύλακες της περιοχής κλήθηκαν να φυλάξουν άλλους συνοριακούς νομούς αφήνοντας ήδη τα ερημωμένα χωριά μας στην απόλυτη εγκατάλειψη.
Ευθύνη για την κατάσταση αυτή δεν έχει μόνο η κεντρική διοίκηση αλλά και η περιφερειακή διοίκηση που δεν κατάφερε να μεταφέρει τα αιτήματα της περιοχής μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Η σημερινή διοίκηση της περιφέρειας δεν διεκδίκησε, δεν σχεδίασε και δεν δημιούργησε προοπτικές ανάπτυξης και διεξόδου από την κρίση.
Σήμερα είναι η στιγμή της απόφασης για την ίδια μας τη ζωή. Οφείλουμε να συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ανατροπή αυτής της κατάστασης. Συμμετέχω ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Καστοριά για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην Δυτική Μακεδονία με το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Θέμη Μουμουλίδη.
Πιστεύω πως μπορούμε, με κοινωνική ευαισθησία, με σχέδιο, με τόλμη και συνέπεια να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ  την ίδια μας τη ζωή. Θέλουμε και μπορούμε.
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος

Μωυσίδης Διονύσης

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Του Διονύση Μωυσίδη

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria