Στην Αυστραλία «πληρώνουν» και οι πολιτικοί -Πάγωμα των μισθών τους πριν από τις δραματικές περικοπές για τους πολίτες

Αρχική » Διάφορα » Στην Αυστραλία «πληρώνουν» και οι πολιτικοί -Πάγωμα των μισθών τους πριν από τις δραματικές περικοπές για τους πολίτες

Στην Αυστραλία «πληρώνουν» και οι πολιτικοί -Πάγωμα των μισθών τους πριν από τις δραματικές περικοπές για τους πολίτες

Ενα «κύμα» από δυσάρεστα νέα έχουν μπροστά τους οι Αυστραλοί. Μειώσεις, απολύσεις, φόροι έχουν ήδη προγραμματιστεί. Για να προλάβει λοιπόν τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα «πληρώσουν» και οι πολιτικοί.

Οπως ανακοινώθηκε, θα «παγώσουν» οι μισθοί των πολιτικών και των υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων και από την 1η Ιουλίου δεν θα τους χορηγηθεί η αύξηση που είχε εγκριθεί. Κάτι που μεταφράζεται σε απώλεια 3.900 δολαρίων για έναν απλό βουλευτή και 10.000 για τον πρωθυπουργό, Τόνι Αμποτ.

Το μέτρο ανακοινώθηκε προκειμένου η κυβέρνηση να προλάβει τη… γκρίνια για τις επικείμενες δρακόντειες περικοπές, τις απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, την επιβολή φόρου σε υψηλόμισθους για την μείωση των ελλειμμάτων, την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 70 χρόνια, τον έξτρα φόρο στα υγρά καύσιμα αλλά και σε μια σειρά άλλων τελών για υγεία και παιδεία.

«Θα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως όλοι μας θα πρέπει να κάνουμε θυσίες για να ξαναγίνουν πλεονασματικοί οι προϋπολογισμοί μας. Οι πολιτικοί δεν μπορούν να αποτελούν εξαίρεση», είπε ο υπουργός Οικονομικών Τζο Χόκι.

Σύμφωνα πάντως με τον Κρις Ρίτσαρντσον, από το Deloitte Access, οι Αυστραλοί πολιτικοί δεν αμείβονται ικανοποιητικά. «Το πάγωμα των μισθών τους στέλνει ένα πολιτικό μήνυμα αλλά δεν θα σώσει την οικονομία» είπε.

IEFIMERIDA
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια