Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Του Πάνου Κρίκη - OlaDeka

Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Του Πάνου Κρίκη

Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Του Πάνου Κρίκη
Η Ελλάδα μας νοσεί βαθύτατα: διέρχεται πολλαπλή κρίση, όπως κρίση Αξιών και θεσμών, κρίση οικονομική, κοινωνική, πολιτική, εκπαιδευτική κλπ. 
Οι περισσότεροι πολιτικοί και διαχειριστές των κοινών δωροδοκούνται και εξαγοράζονται! Κι’ όσο για τους πολίτες, είτε δεν αντιλαμβάνονται τα όσα διαπράττουν οι

κυβερνώντες, είτε τα αντιλαμβάνονται αλλά δεν αντιδρούν βυθισμένοι όπως είναι στη ραστώνη και την άνεση της καθημερινότητας!

Από τις παραπάνω αρρώστιες έχουν προσβληθεί οι πάντες. απλώς ο καθένας τρέφει την ψευδαίσθηση ότι η συμφορά δεν θα χτυπήσει τη δική του πόρτα! Όλοι πρέπει να εξοργίζεσθε βλέποντας να κακοποιούνται οι πιο φτωχοί και αδύναμοι πολίτες, ενώ οι βδελυροί και πλούσιοι μπορούν να αδικοπραγούν ατιμωρητί και να εξαγοράζουν πρόσωπα για να εκβιάζουν καταστάσεις !!
Αυτά έλεγε και ο Δημοσθένης απευθυνόμενος προς τους Αθηναίους πριν από 2300 περίπου χρόνια, ενώ συγχρόνως τους υπέβαλε το ερώτημα: «αν πιστεύει κανείς ότι οι υπαίτιοι για το κατάντημα της πόλης είναι ικανοί να ανακόψουν τον κατήφορο και να τους οδηγήσουν στο καλύτερο !!». Οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες, δυστυχώς έχουν ευνουχισθεί πολιτικά και κοινωνικά, δηλαδή έχουν καταστεί αναποτελεσματικοί και άχρηστοι, βρίσκονται σε νάρκωση και έχουν χάσει τον δυναμισμό και την κριτική τους ικανότητα, έχουν τέλος προσβληθεί από την νόσο του Μιθριδάτη και έχουν εθισθεί στην ανοσία, δηλαδή στην ικανότητα να αντιστέκονται. 

Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να προσθέσει ή να αφαιρέσει κάτι από τους τόσο επίκαιρους λόγους του Δημοσθένη , λόγοι οι οποίοι επιβεβαιώνουν κατά τον καλύτερο τρόπο ότι η σημερινή Ελλάδα, δυστυχώς έχει πολλές ομοιότητες με την Αθήνα εκείνης της εποχής , την Αθήνα του… Δημοσθένη!!!  
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria