ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΝΑΝΣΥ ΧΑΤΖΗ - ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ - OlaDeka

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΝΑΝΣΥ ΧΑΤΖΗ – ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΝΑΝΣΥ ΧΑΤΖΗ - ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Η Νάνσυ Χατζή, φιλόλογος και γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων απαντά σε ερωτήσεις μας, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος Καστοριάς με το Νίκο Βασιλειάδη και το συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ». 
Όλοι σε γνωρίζουν ως φιλόλογο και

συγγραφέα παιδικών βιβλίων. Αναμφισβήτητα επιτυχημένη τοπικά στον επαγγελματικό τομέα και πανελληνίως στο συγγραφικό χώρο. Γιατί πιστεύεις όμως ότι οι συμπολίτες σου πρέπει να σε στηρίξουν με τη ψήφο τους την Κυριακή;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, η αλήθεια είναι στη φύση μου και αυτήν επιλέγω πάντα ακόμα και όταν είναι σκληρή και δεν τολμώ να την ομολογήσω, ούτε στον ίδιο μου τον εαυτό. Η μεγαλύτερη μου αλήθεια είναι ότι δε φοβάμαι να αναλάβω ευθύνες και όταν αναλαμβάνω κάτι προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να το τελειώσω επιτυχώς. Ο λόγος μου είναι ειλικρινής και ξεκάθαρος. Στόχος μου είναι να διανύσω μια διαδρομή προσφοράς και αξιοπρέπειας. Νομίζω ότι είναι σαφές πως δεν έχουμε χρόνο για ψέματα. Φτάσαμε στον πάτο ως κοινωνία και πρέπει με κάθε μέσο να ανεβούμε. Το οφείλουμε στη νέα γενιά, στα παιδιά μας.
Επομένως οι συμπολίτες μου θέλω να είναι σίγουροι πως η ψήφος τους στο πρόσωπο μου είναι για εμένα ηθική δέσμευση για μια πορεία προσφοράς.
 Τι θεωρείς αναγκαιότητα για τη νέα Δημοτική Αρχή; Πιστεύεις ότι κάποιο έργο επιβάλλεται να γίνει άμεσα;
Θεωρώ αναγκαιότητα την εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής. Η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να θέσει ως προτεραιότητα τον πολίτη και να κάνει ότι είναι δυνατό, για να βελτιώσει την καθημερινότητα του άμεσα ενώ παράλληλα να θέσει βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.
Ένα από τα έργα που επιβάλλεται να γίνει είναι η δημιουργία ενός πνευματικού κέντρου. Λείπει τόσο πολύ από την πόλη μας και η έλλειψη αυτή την υποβαθμίζει αφάνταστα. Ο πολιτισμός είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια, γιατί απευθύνεται σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά αναπτύσσοντας δράσεις έκφρασης και δημιουργίας. Η ανάπτυξη και η ενίσχυση κάθε πνευματικής και πολιτιστικής έκφανσης, στον Δήμο μας οφείλει να  είναι προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή.

Οι συμπολίτες μας και ιδιαίτερα οι νέοι χρειάζονται διεξόδους και ο πολιτισμός είναι μία δημιουργική διέξοδος. Με τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών , εκτιμώ ότι μπορούμε να προωθήσουμε τον πολιτισμό και αυτό είναι για εμάς επιτακτική ανάγκη και όχι μόνο επιβεβλημένο καθήκον. Ιδίως σήμερα, που λόγω της κρίσης, όλες αυτές οι δραστηριότητες περιστέλλονται ή και αναβάλλονται.
Υπάρχει κάποιος χώρος στο Δήμο που θεωρείς ότι μπορείς να προσφέρεις περισσότερο;  Κάπου που πιστεύεις ότι θα μπορούσες να κάνεις κάτι διαφορετικό; Ποιες είναι οι αλλαγές που πιστεύεις ότι μπορούν να γίνουν στο Δήμο;
Όλοι οι τομείς στο Δήμο χρειάζονται αλλαγή. Έχει πολλά προβλήματα. Το σημαντικότερο είναι ότι οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς τους φορείς και νιώθουν ότι τα πράγματα βρίσκονται σε αδιέξοδο. 
Ο Δήμος οφείλει να έχει κοινωνικό πρόσωπο, να είναι κοντά στα τοπικά διαμερίσματα, να αναβαθμίζει την εικόνα της πόλης, να στηρίζει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, να είναι κοντά στη γουνοποιητική τέχνη, να αξιοποιεί τη λίμνη, να στηρίζει τον αθλητισμό, την παιδεία και τη νεολαία. Στο χώρο του πολιτισμού είναι αναγκαίο να μην αναλώνεται σε εκδηλώσεις εντυπωσιασμού αλλά να κάνει βασικά, όπως η δημιουργία πνευματικού κέντρου, που προανέφερα. Παράλληλα είναι επιβεβλημένο να εφαρμόσει τουριστική στρατηγική, ώστε να έχει βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη που θα δώσει λύσεις σε θέματα ανεργίας. Όλα λοιπόν μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Όσο για το χώρο που με ενδιαφέρει περισσότερο στο Δήμο, δε θα απαντήσω. Είναι αλαζονικό να ζητάς συγκεκριμένο χώρο δίχως πρώτα να έχεις ψηφιστεί. Το σίγουρο είναι ότι θα ήθελα ένα χώρο στην καρδιά των συμπολιτών μου και την ψήφο τους.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria