Θέμης Δημητρακόπουλος:ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΝΕΜΠΟΡΙΟ; Ε, ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ!

Αρχική » Διάφορα » Θέμης Δημητρακόπουλος:ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΝΕΜΠΟΡΙΟ; Ε, ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ. ΕΧΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟ

Επιμένει ο Θέμης Δημητρακόπουλος και προχωρά σε νέα σοβαρή επιθεση προς τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Χατζηζαμάνη με νέα του ανάρτηση στο facebook:
ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΝΕΜΠΟΡΙΟ; Ε, ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ!
Για τις ιδέες μας, που υποστηρίζονται απο εκατομμύρια προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε άνω-κάτω ό,τι χρειαστεί για να τις δούμε να πραγματοποιούνται.

Θέλουμε να πληροφορήσουμε τον «έξαλλο» συντονιστή της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Καστοριάς κ. Χατζηζαμάνη ότι οι θέσεις μας δεν είναι προσωπικές, αλλά αντίθετα υποστηρίζονται απο εκατοντάδες χιλιάδες φιλόζωους και ακτιβιστές για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων σε όλη την Ελλάδα, ακόμη και στην Καστοριά, από τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλοζωικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, και βέβαια από ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στελεχών, βουλευτών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα.

Σε κάθε περίτπωση, τον αγώνα μας τον δίνουμε ΕΚΤΟΣ και ΕΝΤΟΣ κομματικών τειχών, μέσα στην κοινωνία και με διάφανο τρόπο, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ από το χειμαζόμενο κράτος για καινούργια αχρείαστα εκτροφεία/χώρους βασανισμού εκατομμυρίων γουνοφόρων για τα στενά οικονομικά συμφέροντα μιας φθίνουσας τοπικής συντεχνίας.

Οι προτάσεις μας, εγκεκριμένες από το σύνολο του Τμήματος Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ήδη κατατεθεί για το υπό κατάρτιση κυβερνητικό πρόγραμμα. Είναι προτάσεις μετριοπαθείς, σε βάθος χρόνου και προς το συμφέρον τελικά της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.
Οι όποιες ενστάσεις και αντιρρήσεις ας διατυπωθούν στα αρμόδια κομματικά συλλογικά όργανα, και εντέλει στην Κεντρική Επιτροπή. Χωρίς εξαλλοσύνες και πολιτικάντικες κραυγές για την ικανοποίηση του ξεπερασμένου από τα πράγματα πελατειακού πολιτικού συστήματος.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΓΟΥΝΕΜΠΟΡΙΟ:

«Γουνεμπόριο

Η σύγχρονη διεθνής τάση σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τείνει προς την κατάργηση των εκτροφείων γουνοφόρων και του εμπορίου γούνας.

Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατες αποφάσεις των κοινοβουλίων καταργούν είτε περιορίζουν δραστικά τις σχετικές δραστηριότητες (Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Κροατία, Ολλανδία, Σλοβενία κλπ).

Στη χώρα μας, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας, προτείνουμε την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και τη σταδιακή κατάργηση του γουνεμπορίου σε βάθος χρόνου και την αντικατάσταση της κυριαρχίας της γούνας στην τοπική οικονομία με άλλες αειφορικές, φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες και στρατηγικό στόχο την ανάδειξη νέων ευκαιριών για την εξασφάλιση βιώσιμης απασχόλησης στον ντόπιο πληθυσμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε απαραίτητο το φραγμό στην αδειοδότηση για νέα εκτροφεία/επέκταση υφιστάμενων και παράλληλα την απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των προβλεπομένων από την ευρωπαϊκή νομοθεσία προνοιών για την ευζωία των εκτρεφόμενων γουνοφόρων.»

Εμείς επιμένουμε και προχωράμε αταλάντευτα. Για το νέο που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλο το φάσμα!

Θέμης Δημητρακόπουλος
Συντονιστής της Ομάδας για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων/Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ

υγ: δεν παίρνουμε λέξη πίσω για το όντως άθλιο, επιπέδου πολιτικού νηπιαγωγείου, προπαγανδιστικό βίντεο του Συναγερμού για τη Γούνα που πλασαρίστηκε ύπουλα από τη Νομαρχιακή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ ως θέσεις του κόμματος κεντρικά, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, με αποτέλεσμα να δεχτούμε τις οργισμένες διαμαρτυρίες και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση χιλιάδων φιλόζωων, αντιπάλων του γουνεμπορίου από όλη τη χώρα. Και να αναγκαστούμε να βγούμε απολογούμενοι για τις πολιτικάντικες πονηριές ορισμένων.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια