Θ. Δημητρακόπουλος: «Θα μας βρίσκουν απέναντι τους όσοι προπαγανδίζουν υπέρ της γούνας» - OlaDeka

Θ. Δημητρακόπουλος: «Θα μας βρίσκουν απέναντι τους όσοι προπαγανδίζουν υπέρ της γούνας»

Την αντίθεση του με το προεκλογικό σποτ των τοπικών φορέων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Καστοριά για την προώθηση του εμπορίου της γούνας εκφράζει ο Θέμης Δημητρακόπουλος συντονιστής της Ομάδας για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων/Τομέας Οικολογίας και Περιβάλλοντος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφορικά με το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 20 Μαΐου και παίζει και στο προεκλογικό περίπτερο του
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Καστοριά – όπως είπε στο www.zoosos.gr  o βουλευτής του νομού Βαγγέλης Διαμαντόπουλος – εκφράζει την πλήρη αντίθεση του.

Συγκεκριμένα ο κ. Δημητρακόπουλος τονίζει στη σελίδα facebook: 
«Με αφορμή την κυκλοφορία, προεκλογικά, ενός σχεδόν προβοκατόρικου, γεμάτου ανυπόστατες ανοησίες, βίντεο για την υπεράσπιση της γούνας στην Καστοριά με υπογραφή «ΣΥ.ΡΙΖ.Α.», που προκάλεσε τη δικαιολογημένη οργή χιλιάδων φιλόζωων και ακτιβιστών που νοιάζονται για το ζήτημα και παλεύουν για την κατάργηση του γουνεμπορίου, όπως κι εμείς στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στην Ομάδα για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων, δηλώνω εκ μέρους των συντροφισσών και των συντρόφων μου πως:

Όπου κι αν υπάρχουν υποστηρικτές της γούνας, είτε στα δεξιά και στα ακροδεξιά, είτε στα αριστερά και στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους αποφασιστικά και ανένδοτα.

Οι θέσεις μας, που υποβλήθηκαν για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είναι ξεκάθαρες:

Γουνεμπόριο

Η σύγχρονη διεθνής τάση σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τείνει προς την κατάργηση των εκτροφείων γουνοφόρων και του εμπορίου γούνας.

Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατες αποφάσεις των κοινοβουλίων καταργούν είτε περιορίζουν δραστικά τις σχετικές δραστηριότητες (Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Κροατία, Ολλανδία, Σλοβενία κλπ).

Στη χώρα μας, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας, προτείνουμε την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και τη σταδιακή κατάργηση του γουνεμπορίου σε βάθος χρόνου και την αντικατάσταση της κυριαρχίας της γούνας στην τοπική οικονομία με άλλες αειφορικές, φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες και στρατηγικό στόχο την ανάδειξη νέων ευκαιριών για την εξασφάλιση βιώσιμης απασχόλησης στον ντόπιο πληθυσμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε απαραίτητο το φραγμό στην αδειοδότηση για νέα εκτροφεία/επέκταση υφιστάμενων και παράλληλα την απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των προβλεπομένων από την ευρωπαϊκή νομοθεσία προνοιών για την ευζωία των εκτρεφόμενων γουνοφόρων.

Αυτά, κι αν χρειαστεί θα επανέλθουμε. Καλώ όλες τις φίλες και τους φίλους που συμπορευόμαστε στον ωραίο αυτό αγώνα, να αγνοήσουν το άθλιο βίντεο που προπαγανδίζει το ξοφλημένο, αναχρονιστικό και μη βιώσιμο στη συνείδηση όλων των προοδευτικών και αριστερών ανθρώπων εμπόριο της γούνας».
zoosos.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria