ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ- ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ - OlaDeka

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ- ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ

Ζούμε  πρωτοφανή προεκλογική περίοδο που όμοια της οι δημοσκόποι δεν έχουν συναντήσει ποτέ στο παρελθόν.
Οι αναποφάσιστοι είναι πολλοί αλλά και αποτελούν πραγματικό πονοκέφαλο για τους
δημοσκόπους.

Η μέτρηση που έγινε για το δήμο Καστοριάς έδειχνε πριν από αρκετές μέρες ότι το προβάδισμα, σίγουρα το έχει κάποιος από τους υποψηφίους αλλά το ποσοστό των αναποφάσιστων έκανε τα πάντα ρευστά.

ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ


Μετά το περιβόητο debate στο δίκτυο 1 οι πολίτες άρχισαν να παρουσιάζουν μια σαφέστερη εικόνα όσον αφορά τις προθέσεις τους. Εκείνο που επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο ήταν οι κεντρικές ομιλίες των υποψηφίων.

ΟΣΟ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΑΝ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ, ΤΟΣΟ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ

Το βασικό ερώτημα που αποτυπώνει το σκεπτικό απόφασης εκλογής των ψηφοφόρων είναι το «ποιος μπορεί να διοικήσει». Χαρακτηριστικό παράδειγμα της άποψης αυτής είναι η ατάκα ενός γνωστού δικηγόρου της πόλης: «Λένε ότι ο Αγγελής είναι πολύ καλός και έντιμος άνθρωπος. Πιστεύετε ότι είναι καλύτερος από τον Μητροπολίτη? Όχι βέβαια! Ε τότε να βάλουμε τον δεσπότη δήμαρχο!» 


Η ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ Η ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ ΤΗΣ ΝΔ

Ένα από τα βασικά θέματα που φαίνεται να επηρεάζει όλο και περισσότερο την άποψη των πολιτών σε μια εποχή που η αντίδραση είναι κυρίαρχο συναίσθημα απέναντι στην κεντρική κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν είναι η ξεκάθαρη, απροσχημάτιστη και ωμή προσπάθεια προώθησης του Ανέστη Αγγελή από την Μαρία Αντωνίου και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Εκείνο που «βγάζει μάτι» είναι η πρωτοφανής προβολή και με άκομψο μάλιστα τρόπο από στρατευμένα ΜΜΕ της Αθήνας, τα οποία παρουσιάζουν το θέμα σχεδόν με προσβλητικό τρόπο για την νοημοσύνη των Καστοριανών με μια προσφιλή πλέον τακτική και τεχνική που δεν είναι άλλη από εκείνη της μονταζιέρας του συστήματος που λειτουργεί στην περίπτωση της περιοχής μας σύμφωνα με τη λαϊκή ρήση: «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι».

Στη Νέα Δημοκρατία ευρισκόμενοι μάλλον μακριά από την πραγματικότητα, θεώρησαν ότι μπορούν να προωθήσουν δικό τους υποψήφιο με πονηρό τρόπο που να μην φαίνεται ως χρίσμα. Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων όμως δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι «μυρίστηκαν» το παιχνίδι και τώρα τους το γυρίζουν μπούμερανκ.

Η δε Αντωνίου σκεπτόμενη το μέλλον της και θεωρώντας επίδοξο διεκδικητή του βουλευτικού της θώκου τον Ανέστη Αγγελή, έκανε τα πάντα για  του βαλει καραμέλες στην τσέπη και να τον στρέψει σε άλλη κατεύθυνση, αυτή της διεκδίκησης του δήμου.

Έτσι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, αυτή θεωρεί ότι ξεμπέρδεψε μια και καλή με τον κίνδυνο που λέγεται Αγγελής. Αν βγει δήμαρχος ξεχνάει τη βουλή, αν χάσει θα τον κάνει η ίδια να την ξεχάσει παίζοντας το χαρτί του «έπαιξες και έχασες, αποσύρσου τώρα οριστικά».

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ

Όλα αυτά απ ότι φαίνεται δίνουν την διεύρυνση του αποτελέσματος που ευνοεί τον πρώτο που δεν είναι άλλος από τον Μανώλη Χατζησυμεωνίδη (ο οποίος παρά τη λαίλαπα της κρίσης παρουσίασε έργα άνω των 70 εκ. ευρώ και μείωσε τα χρέη του δήμου από 7 σε 2εκ ευρώ) με δεύτερο τον Ανέστη Αγγελή, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που διενήργησε  πασίγνωστη Αθηναϊκή εταιρία δημοσκοπήσεων.

Αυτό που τονίζουν πάντως οι πάντες είναι ότι πρέπει να μην εφησυχάζεται κανείς και κάνουν ότι μπορούν για να αποφύγουν οι ψηφοφόροι τη λεγόμενη χαλαρή ψήφο η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία…

Κοντός ψαλμός αλληλούια

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria