Πίπες και Αποκεφαλισμένοι Χίπστερς: Πως η Δανία Προσπάθησε να Πείσει τη Νεολαία της να Ψηφίσει - OlaDeka

Πίπες και Αποκεφαλισμένοι Χίπστερς: Πως η Δανία Προσπάθησε να Πείσει τη Νεολαία της να Ψηφίσει

Το ποσοστό συμμετοχής στις Ευρωεκλογές του 2009 στη Δανία κυμάνθηκε γύρω στο 60%. Που δεν το λες και κακό -ιδιαιτέρως εάν το συγκρίνεις με αυτό της Βρετανίας που ήταν 34%- ωστόσο πάντα υπάρχει
περιθώριο βελτίωσης. Σε μια προσπάθεια να τονώσει το ενδιαφέρον για να αυξηθεί το ποσοστό στις φετινές εκλογές, το κοινοβούλιο της Δανίας επέλεξε να δώσει μάχη κατά της απάθειας των νέων όσο αφορά στην εκλογική διαδικασία, προσφέροντας στα παιδιά αυτό που αγαπούν: ένα φρικιό τίγκα στα στεροειδή, ο οποίος αποκεφαλίζει χιπστεράδες και κυριολεκτικά ρίχνει μπουνιές σε γυναίκες προκειμένου να τις στείλει στο εκλογικό παραβάν.

Χθες γεννήθηκε ο Voteman (ο Άνθρωπος της Ψήφου). Εν συντομία, το σύμπαν του επέτρεψε να υπάρχει.

Τα κινούμενα σχέδια ξεκινούν με τον Voteman να δέχεται πεοθηλασμό από μια ομάδα τεσσάρων όμορφων γυναικών, πριν να τους ρίξει σφαλιάρες για να φύγουν από μπροστά του και στην συνέχεια να καβαλήσει τα δυο δελφίνια του και να φύγει από το υπόγειο νησιωτικό καταφύγιο του. Αργότερα παίρνει το μαστίγιο και ένα σωρό αστέρια νίντζα και με αυτά επιτίθεται σε ένα παλικάρι που περπατάει στο δρόμο, χτυπάει περίπου έξι άτομα στο πρόσωπο και ρίχνει έξω από το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας του ένα ζευγάρι που κάνει σεξ. Κι όλα αυτά σε μια προσπάθεια να αναγκάσει τους ανθρώπους να ψηφίσουν.

Δυστυχώς, αυτό το μείγμα σεξ και βίας δεν είχε θερμή υποδοχή από ορισμένα τμήματα του κοινού της Δανίας και οι επικρίσεις που ακολούθησαν οδήγησαν στην απόσυρσή του βίντεο μετά από μόλις 24 ώρες.

«Πολλοί άνθρωποι των οποίων τις απόψεις σέβομαι βαθιά εξέλαβαν τα κινούμενα σχέδια από το Κέντρο Πληροφόρησης της ΕΕ πολύ πιο σοβαρά και επιθετικά από ότι ήταν» είπε έκπληκτος ο Mogens Lykketoft στην εφημερίδα Ekstra Bladet της Δανίας, αναφερόμενος στο καρτούν που στοίχισε περίπου 37.000 ευρώ.

«Κατανοώ ότι το μελλοντικό Folketinget [κοινοβούλιο της Δανίας] ως θεσμός θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη προσοχή στο που βάζει το όνομα του» συνέχισε ο Δανός πολιτικός.

Εν τέλει το Κοινοβούλιο της Δανίας απέσυρε το διαφημιστικό βίντεο.

VICE

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria