691 κιλά χασίς στην Κρυσταλλοπηγή – Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας (φωτογραφίες) - OlaDeka

691 κιλά χασίς στην Κρυσταλλοπηγή – Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας (φωτογραφίες)

691 κιλά χασίς στην Κρυσταλλοπηγή – Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας (φωτογραφίες)

Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες κάνναβης και μάλιστα συσκευασμένης και αποθηκευμένης σε κρύπτη φορτηγού ψυγείου με πρωτοποριακή μέθοδο και τεχνική εντόπισαν και κατέσχεσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο μέλη του δικτύου διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών και συγκεκριμένα δύο άτομα ηλικίας 41 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία, για παράβαση του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών».

Η οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε με τον εντοπισμό του οχήματος στην περιοχή της Κρυσταλλοπηγής και έληξε απογευματινές ώρες χθες στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όπου τις συλλήψεις διαδέχθηκε η κατάσχεση ενός φορτηγού – ψυγείου, ως μέσου μεταφοράς της ναρκωτικής ποσότητας.

Σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή του φορτηγού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 341 αεροστεγή δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 691.597 γραμ., τα οποία οι διακινητές εισήγαγαν από τη γειτονική Αλβανία και σκόπευαν να τα διοχετεύσουν στη Γερμανία.

Η κρύπτη στο κατασχεμένο όχημα διέθετε πρωτοποριακή υδραυλική ανάρτηση, ενώ τα δέματα είχαν συσκευαστεί με περιτύλιξη αλουμινίου, γεγονός που καθιστούσε εξαιρετικά δυσχερή τον εντοπισμό και ανίχνευσή τους.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.990 ευρώ και πέντε κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η κατασχεθείσα ποσότητα κάνναβης είναι η μεγαλύτερη που κατασχέθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria