ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ:ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2014

Αρχική » Διάφορα » ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ:ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2014

‘Διάλογοι & αφηγήσεις μαθητών
στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Ορεστών’
14 & 15 Μαΐου 2014

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Η ΚΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς συν-εορτάζουν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2014 στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στο Άργος Ορεστικό με ένα διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων στις 14 & 15 Μαΐου.
Το προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου και οι δάσκαλοι-εμψυχωτές των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, όπως και οι δάσκαλοι-αφηγητές μυθιστοριών θα υποδεχθούμε θερμά τους συμμετέχοντες και θα συμβάλουμε με χαρά στη διάδραση μαθητών και εκθεμάτων του Μουσείου.
Δηλώσεις συμμετοχής: 8 & 9 Μαΐου, 8.00 – 15.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Άργος Ορεστικό, τηλ. 24670 44616 (επικοινωνία–πληροφορίες: Δρ Γεωργία Στρατούλη, αρχαιολόγος & κ. Στέλλα Κοντοπούλου, αρχαιοφύλακας). Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα για Τετάρτη 14 Μαΐου & Πέμπτη 15 Μαΐου, πρωί, ώρα 9.00 – 12.15:
Ώρες-Τίτλος-Τάξεις στις οποίες αναφέρεται-Εμψυχωτής

9.00-9.45 Το παιχνίδι:
«Βρες το Θησαυρό σου στο Μουσείο του Άργους Ορεστικού» Γ΄ – Δ΄ Τάξη Αγγελική Τσαρτσιώτου, Δασκάλα 3ου Δημ. Σχολ. Άργους Ορεστικού

9.45-10.30 Η Σφίγγα – Νήπια, Α΄ & Β΄ Τάξη, Νικόλαος Αλχασίδης*
Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων ΠΕ Καστοριάς

10.30-11.15 Το παιχνίδι: «Βρες το Θησαυρό σου στο Μουσείο του Άργους Ορεστικού» Γ΄ – Δ΄ Τάξη, Αγγελική Τσαρτσιώτου, Δασκάλα 3ου Δημ. Σχολ. Άργους Ορεστικού

11.30-12.15 Πολιτειακές δομές: από τη στήλη των Βαττυναίων
στις Ευρωεκλογές, Ε΄- Στ΄ Τάξη Νικόλαος Αλχασίδης* Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων ΠΕ Καστοριάς

* Νικόλαος Αλχασίδης, Ambassador των Teachers4Europe για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιγραφή
Το παιχνίδι «Βρες το Θησαυρό σου στο Μουσείο του Άργους Ορεστικού» στοχεύει σε μία βιωματική γνωριμία των παιδιών με τα ευρήματα του Αρχαιολογικού Μουσείου ΠΕ Καστοριάς στο Άργος Ορεστικό.

Το βιωματικό εργαστήριο-πρόγραμμα «Η Σφίγγα» στοχεύει σε μία γνωριμία των μικρών παιδιών με τη μυθολογία των Αρχαίων Ελλήνων και τη σφίγγα του μουσείου μέσα από αφήγηση και κατασκευές.

Το πρόγραμμα «Πολιτειακές δομές: από τη στήλη των Βαττυναίων στις Ευρωεκλογές» στοχεύει σε μία γνωριμία των παιδιών με την ενεπίγραφη στήλη των Βαττυναίων, δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία να παίξουν και να συζητήσουν για μορφές αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη του χθες και του σήμερα.

Το πρόγραμμα για Τετάρτη 14 Μαΐου, απόγευμα, ώρα 19.00:
Μυθιστορίες στο Μουσείο Άργους Ορεστικού
για παιδιά … όλων των ηλικιών
από τον Γιώργο Μπεροπούλη & τον Γιώργο Μπίζιο

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια