ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ- ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αρχική » Διάφορα » ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ- ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Χωρίς καθυστέρηση, όλοι στη μάχη για την απεργία στις 
  9 Απρίλη
με το ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10.30πμ απέντι από την πρώην Νομαρχία Καστοριάς       
Εργαζόμενοι, στις 9 Απρίλη απεργούμε όλοι, ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, τα εμπόδια που

βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε. Να πιστέψουμε και να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας. Καμία αναμονή. Φτάνει πια στους εντεταλμένους ΕΕ και μεγαλοεργοδοτών, που έχουν σκοπό να καταργήσουν κάθε εργατικό δικαίωμα.
Η ζωή μας έχει γίνει αφόρητη. Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Μείωση των μισθών,  πλήρης αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων,  των ωραρίων εργασίας, η γενίκευση των ατομικών συμβάσεων, η απληρωσιά σφίγγουν τη θηλειά στο λαιμό μας. Κατακτήσεις και θεμελιώδη δικαιώματα που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες (Συλλογικές Συμβάσεις, Ωράρια, Εργασιακές Σχέσεις, Κυριακάτικη Αργία,) σήμερα παίρνονται πίσω με δικαιολογία «την έξοδο από την κρίση». Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές με την πιλοτική εφαρμογή της σε 3 τουριστικές περιοχές ανοίγει το δρόμο για 7ήμερη εβδομαδιαία εργασία σε όλους τους κλάδους και για όλους τους εργαζόμενους.
Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης.
Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει νέα δεινά για εμάς και τις οικογένειες μας:
 • Νέα μείωση των “εργοδοτικών” ασφαλιστικών εισφορών, δηλαδή σε ετήσια βάση οι μεγάλες επιχειρήσεις θα κερδίζουν πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ. 
 • Χτυπάνε τα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα μητρότητας.
 • Την ίδια στιγμή που δήθεν κόπτονται για την ανεργία, φέρνοντας συνεχώς άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα που την ανακυκλώνουν, συζητούν για την απελευθέρωση των απολύσεων έτσι ώστε οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι να μπορούν να απολύουν όποτε και όσους θέλουν, να πληρώνουν όσο θέλουν, να προχωρούν χωρίς εμπόδια σε εξαγορές και “λουκέτα” με θύματα πάντα τους εργαζόμενους.
 • Το ξήλωμα των τριετιών γίνεται με την επίκληση της προστασίας των μακροχρόνια ανέργων, για τους οποίους ομολογούν κυνικά ότι πρέπει να γίνουν φτηνότεροι.  Είναι η αρχή για τη γενική κατάργηση των τριετιών.
 • Παράλληλα επιχειρούν να περάσουν στο γύψο κάθε λαϊκή κινητοποίηση και διαμαρτυρία, να βάλουν χέρι στη συνδικαλιστική δράση, στην απεργία, με στόχο να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στα εργοστάσια.
 • Ψηλά το κεφάλι!
Πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων. Κάνουμε πέρα τις συμβιβασμένες ηγεσίες  στον κλάδο που εξαγγέλλουν απεργίες, χωρίς απεργούς, γιατί βασική τους επιδίωξη είναι «αγωνιστικά» να υπογράψουν νέες μειώσεις μισθών με την εργοδοσία. Εκφυλίζουν την έννοια του αγώνα για να σπείρουν την απογοήτευση στους εργαζόμενους.
Στις 9 Απρίλη απεργούμε, για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά:
 • Από της επιχειρήσεις που Εξαγοράστηκαν ή Συγχωνεύτηκαν να μην γίνει καμιά μείωση στους μισθούς, καμιά απόλυση, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει την δουλειά του, άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων δεδουλευμένων.
 • Άμεση υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς.
 • Να μπει φρένο στις συζητήσεις για την απελευθέρωση των απολύσεων που προετοιμάζουν. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια.
 • Αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
 • Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
 • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
 • Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως ημέρα αργίας για όλα τα καταστήματα, για όλο το χρόνο.
 • Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.
Υπάρχει διέξοδος για τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με τον οργανωμένο αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στα αντεργατικά μέτρα από κοινού με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες, τη νεολαία μας, να χτίσουμε μια πανίσχυρη λαϊκή συμμαχία που δε θα ανακουφίζει μόνο προσωρινά το λαό αλλά θα οδηγήσει τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα στην οριστική απαλλαγή μας από τα βάσανα που μας προκαλούν οι εκμεταλλευτές μας , παίρνοντας στα χέρια μας τον πλούτο που παράγουμε.
                                                          Καστοριά 02/04/2014

                                                                    το Δ.Σ.
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια