Τι σημαίνει αναλγησία - OlaDeka

Τι σημαίνει αναλγησία

Τι σημαίνει αναλγησία

Μπορεί να πληρώνεις μία ζωή τις εισφορές σου στον ΟΑΕΕ κι όταν έρθει η ώρα να σου παράσχουν τις υπηρεσίες για τις οποίες τους πλήρωνες, να κινδυνεύεις να πεθάνεις στον δρόμο. Σαν το σκυλί. Κακώς ονομάζεται Οργανισμός Ασφάλισης. Κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Πρόκειται για το αθλιότερο δημιούργημα του κράτους. Τριακόσιες χιλιάδες συμπολίτες μας είναι όμηροι της αναλγησίας τους. Επειδή είχαν την ατυχία να μείνουν χωρίς δουλειά. Σήμερα δεν έχουν δικαίωμα ούτε να πεθάνουν με αξιοπρέπεια. Αλλά υπάρχουν και χειρότερα!

Υπάρχουν χειρότερα; Ασφαλώς! Ο άνθρωπος που έγραψε την επιστολή που θα διαβάσετε είναι γνωστός. Είναι φίλος πολλών από εμάς στο facebook ή τον έχουμε συναντήσει στο παρελθόν σε συνέδρια και ημερίδες για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Βρέθηκε σε προφανή αδυναμία. Είναι η ώρα που χρειαζότανε το ταμείο του. Και τι έγινε; Έχασε την σύνταξή του για γραφειοκρατικούς λογούς, όπως σημειώνει ο ίδιος.

Ας πούμε ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει δίκιο 100% και έχει 99% δίκιο ή ακόμη και 80%. Σε αυτές τις περιπτώσεις ένας δημόσιος οργανισμός που σέβεται τους ανθρώπους σπεύδει να τους βοηθήσει κι όχι να τους δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα. Αλλά, τι λέμε τώρα; Το ισοζύγιο της ανθρωπιάς είναι αρνητικό στις μέρες μας. Αν ο Μπαμπινιώτης θέλει να ξαναγράψει το λήμμα «αναλγησία», μπορεί να χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα τον ΟΑΕΕ. Διαβάστε την επιστολή:

«Πριν καιρό, για λόγους σοβαρότατης ασθένειας (Μεταστατικός καρκίνος του Παγκρέατος) κρίθηκα από ιατρική επιτροπή με αναπηρία 80%.

Η απόφαση έλεγε ότι έχω το δικαίωμα να ζητήσω αναπηρική σύνταξη. Το έπραξα με καθυστέρηση διότι λόγω της ασθένειάς μου δεν είχα την δυνατότητα να ολοκληρώσω το ξεκαθάρισμα των λογιστικών μου (δεν είχα λογιστή) και να κάνω παύση εργασιών.

Όταν ολοκλήρωσα την παύση εργασιών ξεκίνησα την διαδικασία.

Κατέθεσα το αίτημα συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας αλλά αφού εγκρίθηκε δεν μου εδόθη καμιά σύνταξη, παρά το γεγονός ότι δεν είχα εισόδημα, διότι είχα πρότερο χρέος για το οποίο θα κατακρατούσαν την σύνταξη που ενέκριναν.

Το χρέος όμως ήταν μεγαλύτερο και επομένως έπρεπε να καταβάλω και ένα πρόσθετο, πέρα από το άθροισμα των συντάξεων ποσό που με δυσκολία κατέβαλα σταδιακά…

Την ενημέρωση για το ποσό του πρόσθετου χρέους την πήρα από κάποια προϊστάμενη του ΟΑΕΕ που μου εξήγησε ότι για όσο καιρό θα συνεχίζω να εξοφλώ δεν θα μου στείλει την τελική απαίτηση εξόφλησης διότι τότε θα πρέπει να καταβάλω το ποσό που απομένει εντός δυο μηνών και αν δεν το έχω θα χάσω παντελώς το αναπηρικό συνταξιοδοτικό μου δικαίωμα…

Πράγματι, εξοφλούσα μεν αλλά αργά, λόγω ανύπαρκτου εισοδήματος…

Μέχρι που πήρα ένα καθυστερημένο τηλεφώνημα από το ΙΚΑ για την αδυναμία του ασφαλιστικού οργανισμού να εντοπίσει παλιά ένσημα μου, οπότε ενεργοποιήθηκα και ενημέρωσα την προϊσταμένη του ΟΑΕΕ για την 13 μηνών καθυστέρηση απάντησης, παρά το ότι είχε η ίδια στείλει το σχετικό ερώτημα για τα ένσημα στο ΙΚΑ υπηρεσιακά.

Ο στόχος του αιτήματος ήταν να συμπληρωθεί η εγκριθείσα σύνταξη από τον ΟΑΕΕ με συντάξιμο μέρισμα από τα δεδουλευμένα ημερομίσθια ως μισθωτού από το ΙΚΑ.

Το αποτέλεσμα είναι ότι αντί για αυτό μου έστειλαν επιστολή που με ενημέρωναν ότι είχε παρέλθει η ημερομηνία καταβολής του υπολειπόμενου ποσού χρέους (των 2000 ευρώ) και έχασα το δικαίωμα της συνταξιοδότησης μου… Δηλαδή έχασα το δικαίωμα της συνταξιοδότησης για πλάκα, για γραφειοκρατικούς λόγους…

Το χειρότερο όμως είναι ότι αφενός δεν με ενημέρωσαν ποτέ για την ημερομηνία που θα έπρεπε να προστρέξω και να καταβάλλω το υπολειπόμενο ποσό των 2.000 ευρώ».

Ναι, ξέρουμε. Μπορεί να πάει στα δικαστήρια και να βρει το δίκιο του. Θα ζει, όμως, μέχρι να δικαιωθεί; Καλή Ανάσταση!

Θανάσης Μαυρίδης

capital.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria