Καταργείται η μονιμότητα στο Δημόσιο! - OlaDeka

Καταργείται η μονιμότητα στο Δημόσιο!

Καταργείται η μονιμότητα στο Δημόσιο!

Την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων πρότεινε με δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας πλήρως πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Πριν δύο εβδομάδες η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει το θέμα με τίτλο «Καταργείται η μονιμότητα στο Δημόσιο». Στο δημοσίευμα αναφέρονταν ότι η άρση θα γίνει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, κι ότι αποτελεί σχέδιο ανασυγκρότησης του κράτους που έχει στο συρτάρι του ο Πρωθυπουργός, καθώς ότι η άρση θα συμπεριληφθεί στην συνταγματική αναθεώρηση κι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες μεταρρυθμίσεις- έκπληξη.

Τα ίδια ακριβώς δήλωσε πριν από λίγο ο κ. Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Πιστεύω ότι πλέον είμαστε ώριμοι να ανοίξει συζήτηση περί άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Είναι ένα ζήτημα που θα συζητήσουμε (αν θα αφορά τους νέους ή τους παλιούς), γιατί υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις, αλλά η κοινωνία είναι ώριμη να ανοίξει ζήτημα άρσης μονιμότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Τονίζω ότι αυτό, για να γίνει, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους, άρα δεν είναι άμεσο, αλλά στην ατζέντα πρέπει να μπει και αυτό. Η ήπια εκδοχή είναι να αφορά τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο», τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Παράλληλα, διευκρίνισε πως και το υπάρχον καθεστώς προβλέπει διετή δοκιμαστική περίοδο για όσους προσλαμβάνονται σε φορείς του δημοσίου.
parapolitika

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria