Καστοριά: Σε ρόλο τρομοκράτη ο ΟΑΕΕ (ρεπορτάζ) - OlaDeka

Καστοριά: Σε ρόλο τρομοκράτη ο ΟΑΕΕ (ρεπορτάζ)

Καστοριά: Σε ρόλο τρομοκράτη ο ΟΑΕΕ (ρεπορτάζ)

Αποστέλλει απειλητικά ειδοποιητήρια στους εμπόρους της Καστοριάς, που αδυνατούν, λόγω κρίσης, να πληρώσουν τις εισφορές τους!!!

Έντονη η αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς αλλά και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.)

«Θηλιά» που σφίγγει το λαιμό των εμπόρων είναι τα ασφάλιστρα του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), τα οποία ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν, ανέρχονται σε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, το οποίο οι καταστηματάρχες, ειδικά τα τελευταία χρόνια, σε μεγάλο ποσοστό, αδυνατούν να καταβάλλουν.

Ωστόσο, …άπρακτος δεν έχει μείνει και ο ασφαλιστικός φορέας, ο οποίος, βλέποντας τα έσοδά του να συρρικνώνονται, αποστέλλει απειλητικά ειδοποιητήρια στους οφειλέτες προκειμένου να τους …πείσει να εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Οι «απειλές» του ΟΑΕΕ, μάλιστα, αφορούν σε αναγκαστικές κατασχέσεις και δικαστικές επιπτώσεις, με αποτέλεσμα την …τρομοκρατία των εμπόρων – ασφαλισμένων στον οργανισμό.

Τα ειδοποιητήρια, όπως ήταν φυσικό,, …ταρακούνησαν τους οφειλέτες, αφού, σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, έχουν δει συναδέλφους τους να οδηγούνται στα δικαστήρια για τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ, όμως, μη έχοντας τα απαραίτητα ποσά για την εξόφλησή τους, απευθύνθηκαν στον Εμπορικό Σύλλογο Καστοριάς, προκειμένου να γίνει μία συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Με τη σειρά του, ο Εμπορικός Σύλλογος απέστειλε επιστολή στους δύο βουλευτές του νομού Καστοριάς, την οποία κοινοποιεί σε όλους τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας, ζητώντας τη συμβολή και τη συνδρομή τους για την εξεύρεση λύσεων που και θα ανακουφίσουν τους οφειλέτες, αλλά και θα δημιουργήσουν έσοδα το ασφαλιστικό τους Ταμείο.ΣΕΝΤΡΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria