Όλα για την ορθή λίπανση σε μηλιές και φασολιές της Καστοριάς - OlaDeka

Όλα για την ορθή λίπανση σε μηλιές και φασολιές της Καστοριάς

Όλα για την ορθή λίπανση σε μηλιές και φασολιές της Καστοριάς

Συμβουλές ορθών γεωργικών πρακτικών με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος από την αλόγιστη χρήση λιπασμάτων δόθηκαν στους ενδιαφερόμενους αγρότες, με αφορμή την ημερίδα για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων Εδαφολογικών Αναλύσεων Αγροτεμαχίων – Φυλλοδιαγνωστικής των τριών ετών εφαρμογής του προγράμματος στην Καστοριά.

Έμφαση δόθηκε στην ορθή λίπανση τοπικών μας προϊόντων και ιδιαίτερα στην καλλιέργεια της μηλιάς και των φασολιών, ενώ ταυτόχρονα οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις απορίες τους προς τους ερευνητές. Από την πλευρά του, κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, τόνισε τη χρησιμότητα των αναλύσεων εδάφους και φύλλων για τους παραγωγούς.

Να σημειωθεί ότι στην ημερίδα, που διεξήχθη στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου, παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, ο αναπληρωτής Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Παναγιώτης Πετρίδης, γεωπόνοι αλλά και αγρότες της περιοχής.

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις του Δρ Αριστοτέλη Παπαδόπουλου, τακτικού ερευνητή και Γενικού Διευθυντή Αγροτικής Έρευνας ΕΛΓΟ Δήμητρα και του Δρ Φραντζή Παπαδόπουλου, τακτικού ερευνητή και Διευθυντή του Ινστιτούτου Εδαφολογίας Θεσσαλονίκης του ΕΛΓΟ.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς συνεχίζει την εφαρμογή του συγκεκριμένου Προγράμματος, το οποίο εφαρμόζεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εδαφολογίας Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΕΘ.Ι.Α.Γ.Ε.), και αυτή τη χρονιά, προκειμένου να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι αγρότες της περιοχής μας.

Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζεται ότι όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα με τον αντίστοιχο πίνακα με τα προς ένταξη αγροτεμάχια προς τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς μέχρι και την Τετάρτη 30-04-2014. Η υποβολή της αίτησης μπορεί να γίνει και με Fax (2467024460) ή ηλεκτρονικά στο email της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητα Καστοριάς [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες : Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, αρμόδιος υπάλληλος Παναγιωτίδης Αλέξανδρος τηλ.24673 50339 και 24673 50348.

agronews
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria