ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΜΗΤΑΛΙΔΗΣ:Η τριπλή εκλογική μάχη του Μαΐου είναι μία μάχη που θα κερδηθεί από όλους τους Έλληνες. - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΜΗΤΑΛΙΔΗΣ:Η τριπλή εκλογική μάχη του Μαΐου είναι μία μάχη που θα κερδηθεί από όλους τους Έλληνες.

Οι τριπλές εκλογές του Μαΐου έρχονται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον του τόπου μας. Οι αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. Ο Έλληνας έχει επιδείξει ιδιαίτερη ωριμότητα μέσα στην κρίση και αυτήν την ωριμότητα καλείται να την μεταφράσει σε επιλογή μέσω της ψήφου του.

Επειδή στην Ελλάδα μας αρέσει να μιλάμε με διλήμματα πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση, το δίλημμα σε αυτήν την μάχη θα είναι λαϊκισμός ή υπευθυνότητα. Και δυστυχώς ο λαϊκισμός περισσεύει τον τελευταίο καιρό στην πολιτική σκηνή του τόπου, είτε έχοντας τη μορφή του νεόφερτου φασισμού, είτε τη μορφή του κεκαλυμμένου σταλινισμού.

Η Ελλάδα άλλαξε σελίδα είτε θέλουν, είτε δε θέλουν να το παραδεχτούν ορισμένοι. Άλλαξε σελίδα μέσα από το δύσκολο και τον επώδυνο δρόμο όμως πλέον κοιτάμε μπροστά με πιο ισχυρές βάσεις.

Όχι τα προβλήματα δεν λύθηκαν, είναι εδώ και παραμένουν ισχυρά. Τα βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητα μας. Δυστυχώς βιώνουμε τις συνέπειες των προηγούμενων δεκαετιών όπου μάθαμε να ζούμε με δανεικά χωρίς όμως να μας απασχολεί το πότε και το πως θα πληρώσουμε το λογαριασμό.

Δυστυχώς σαγηνευτήκαμε από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και από ένα ζιβάγκο στη δεκαετία του ’80. Αποθεώσαμε το «Τσοβόλα δώστα όλα» και ακόμα και μέχρι το πρόσφατο παρελθόν μας πιστέψαμε αφελώς σε μια ακόμη πλάνη του «λεφτά υπάρχουν».

Και ερχόμαστε στο σήμερα όπου εμφανίζονται διάφοροι αυτόκλητοι σωτήρες οι οποίοι τάζουν για ακόμα μία φορά τα πάντα στο βωμό του πρόσκαιρου και ευκαιριακού στενού κομματικού οφέλους.

Η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας και η παραμονή εντός της ζώνης του ευρώ είναι ένα κεκτημένο αδιαπραγμάτευτο, αποτέλεσμα των θυσιών του ελληνικού λαού, όπου καμία συνιστώσα δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο.

Ας σκεφτούμε το αύριο και το μέλλον του τόπου και ας κάνουμε τις επιλογές μας σε κόμματα, συνδυασμούς αλλά και σε πρόσωπα.

Η τριπλή μάχη του Μαΐου είναι μία μάχη που θα κερδηθεί από όλους τους Έλληνες.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria