ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ.ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.... - OlaDeka

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ.ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ….

Οι επιτυχείς συναντήσεις των Φορέων Γούνας με επικεφαλής την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, τους συναρμόδιους υπουργούς και την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του νομού Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου,  (σ.σ. βρε με το ζόρι να βάλουν την αυτού μεγαλειότητα στο κάδρο – όσο θα
επιμένετε να ρίχνετε στάχτη στα μάτια του κόσμου, εμείς θα σας ξεμπροστιάζουμε) *   είχε ως τελικό αποτέλεσμα την προσθήκη διάταξης στο άρθρο 3 υποπαράγραφος 2Β εδ. 10 στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα :

«Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4046/2012 και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε στις 30/03/2014. Συγκεκριμένα με το παραπάνω άρθρο προστέθηκε δεύτερο εδάφιο στην παράγραφο 4 του άρθρου 17 του Ν. 3833/2010 ως εξής: “Ειδικότερα από τον ως άνω φόρο πολυτελείας εξαιρούνται τα εγχωρίως παραγόμενα γουνοποιητικά προϊόντα που πωλούνται χονδρικώς στο εσωτερικό της χώρας μεταξύ των επιχειρήσεων.”

Η εξέλιξη αυτή αφορά την εξαίρεση από την επιβολή ειδικού φόρου πολυτελείας 10% επί της τιμής πώλησης προ ΦΠΑ για τα εγχωρίως παραγόμενα γουνοποιητικά προϊόντα (ενδύματα, εξαρτήματα της ένδυσης και άλλα είδη από γουνοδέρματα και αποκόμματα όπως παντόφλες γούνας, πασουμάκια, πατάκια κ.λ.π.) για χονδρικές πωλήσεις μεταξύ Ελληνικών επιχειρήσεων.

Η παραπάνω διάταξη είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για τον κλάδο δεδομένου ότι η επιβάρυνση αυτή του 10% αύξανε υπέρμετρα και αδικαιολόγητα τις τιμές των ελληνικών προϊόντων γουνοποιίας και αποτελούσε τροχοπέδη στον κλάδο μας που είναι κυρίως εξαγωγικός και απευθύνεται σε τουρίστες οι οποίοι αγοράζουν τα ως άνω είδη σε καταστήματα λιανικής πώλησης στα ελληνικά νησιά και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας. Σκοπός της είναι, η μείωση της τιμής πώλησης των ελληνικών προϊόντων γουνοποιίας και να τα καταστήσει περαιτέρω ανταγωνιστικά σε σύγκριση με ανάλογα προϊόντα που εισάγονται από τρίτες χώρες.

Επιπρόσθετα ενημερώνουμε ότι μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα Πέμπτη 10-04-2014 του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας με τους αρμόδιους Διευθυντές των Διευθύνσεων Τελών και Ειδικών Φόρων και Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, κάνουμε γνωστό στους γουνοποιούς ότι η ισχύς του Νόμου για τον Φόρο Πολυτελείας αρχίζει από 07-04-2014 και ότι αναμένεται η υπογραφή από την Διεύθυνση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας του δεύτερου αιτήματος για την υπαγωγή στο πλαφόν του Ειδικού Φύλλου Απαλλαγής και των Λιανικών Πωλήσεων των τουριστών τρίτων χωρών ΠΟΛ 1338/1996 καθώς και η άρση του χρονικού περιορισμού για την εξαγωγή των πρώτων βοηθητικών υλών που αγοράστηκαν στο εσωτερικό της χώρας με απαλλακτικό όπως προβλέπεται από την ΠΟΛ 1262.

                                Για την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας

           Ο Πρόεδρος                                                            Η Γεν. Γραμματέας

Μιλτιάδης Καρακουλάκης                                              Ελεονώρα Κοντού


*Ντροπή για όλα τα μέσα της Καστοριάς που δημοσιεύουν ότι τους δώσουν και καταπίνουν αμάσητα  ότι τους σερβίρουν, ενώ γνωρίζουν…
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria