ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Ποιόν να πρωτοψηφήσουμε; Του Βασίλη Κωνσταντίνου - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Ποιόν να πρωτοψηφήσουμε; Του Βασίλη Κωνσταντίνου

Ποιόν να πρωτοψηφήσουμε;
Ας υποθέσουμε ότι είστε κάτοικος δήμου Καστοριάς ή Νεστορίου. Το Άργος το βγάζω έξω γιατί δεν έχω άμεση γνώση και φοβάμαι μήπως το αδικήσω. Βγαίνεις έξω σαν άνθρωπος και συναντάς τον γνωστό σου. Σου δίνει μια κάρτα για τον φίλο σου. Παράκληση. «Βοήθησε τον στις εκλογές!» Φυσικά δεν ξέρει ότι μεγαλώσατε μαζί. Τι να τον απαντήσεις; «Να τον βοηθήσουμε» λες μέσα από τα δόντια σου. 

Φιλότιμη η προσπάθεια αλλά για σένα παράξενη! Παραπέρα σε περιμένει ο γνωστός σου που κάποτε σε ψήφισε. « Έίναι η σειρά σου» σου υπενθυμίζει. «Κάποτε εγώ καθάρισα για σένα, αυτά είναι δανεικά, μην το ξεχνάς, μπορεί να με ξαναχρειαστείς». 
Πάς να πιείς καφέ και ξαφνικά βλέπεις γνωστούς και φίλους και τους χαιρετάς κανονικά. «παρατηρείς ότι τα βλέμματα σε κάποιους είναι καρφωμένα και παρακολουθούν την κίνηση. Με ποιόν μίλησες ,τι είπες. Ναι το θέμα άρχισε να τρέχει. Συζητιέται. Προβληματίζει. Οι τοπικές εκλογές ,ο δήμαρχος, ο δημοτικός σύμβουλος ,ο τοπικός σύμβουλος είναι πια καθημερινότητα .Να μην παρεξηγηθώ. Ευτυχώς υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για τα κοινά και μπράβο τους. Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις τύχες του τόπου. Ως εκεί καλά. Αλλά και λίγη αυτογνωσία βρε αδελφέ; Μπορώ; Έχω χρόνο; Διάθεση; Κουράγιο; «Μήπως όταν τελειώσει η θητεία μου να εισπράξω πολλά ουυυυ που θα τα κουβαλώ σ΄ όλη μου την ζωή!» 
Αν γίνεται αυτό το τεστ από τον καθένα θα μείνουν σίγουρα λιγότεροι! Και καλύτεροι .Οι πολλοί υποψήφιοι δεν είναι πάντα ευλογία. Γιατί αν π.χ. ο πρώτος ξάδελφος βάλλει υποψηφιότητα χωρίς να κάνει το τεστ που είπαμε (αν το έκανε θα αυτοκοβόταν πάραυτα) δεν μπορείς να τον αρνηθείς χωρίς κόστος. Πόσα συγγενολόια διαλύθηκαν από κάτι τέτοια !Και όχι μόνο. Φιλίες, δουλειές. Ακόμη ακόμη και γάμοι διαλύθηκαν!! Υγ. «Θα μοιράσουμε τις ψήφους» ακούς από τον διπλανό σου. «Δεν γίνεται . Αλλιώς θα μαλώσουμε με όλους». Αυτή η λύση είναι μεν ανθρώπινη αλλά όχι αποτελεσματική
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria