ΚΑΣΤΟΡΙΑ:ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ANAKOINΩΣH
ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΩΤΗΤΑΣ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΡΙΕΣ
Όλοι στη μάχη για να βάλουμε φραγμό στις αξιώσεις των μεγαλοεργοδοτών που βγάζουν από τα συρτάρια τους μέσω των εκπροσωπών τους, Τρόικας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, και άλλες πάγιες απαιτήσεις τους όπως απελευθέρωση των απολύσεων,

μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση τριετιών, περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της απεργίας μέχρι και τη θεσμοθέτηση της ανταπεργίας (ΛΟΚ ΑΟΥΤ).

Δεν έχουμε περιθώρια για χάσιμο χρόνου, για αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες. Αν δε σηκώσουμε το μπόι μας θα φορτώσουν εμάς και τα παιδιά μας με νέα βάσανα για τα επόμενα χρόνια για χάρη της ανάκαμψης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Προχωρούν σε νέο γύρο επίθεσης για να προσθέσουν νέα βάρβαρα μέτρα στο σωρό όλων των προηγούμενων, προκειμένου να βαθύνουν κ’ άλλο την εκμετάλλευσή μας, σφαγιάζοντας κάθε εργασιακό – ασφαλιστικό δικαίωμα στο ματωμένο δρόμο της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Μετά το πάγωμα των τριετιών κάνουν το επόμενο βήμα για την κατάργηση τους με τη μείωση κατά 50% της προσαύξησης για τους μακροχρόνια ανέργους, ικανοποιώντας  ένα πάγιο αίτημα των εργοδοτών στους κλάδους μας για να προχωρήσουν σε απολύσεις «παλιών» συναδέλφων, να εκβιάζουν ακόμα περισσότερο για μειώσεις στους μισθούς.
Η νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών θα σημάνει νέα αντιασφαλιστική επίθεση με νέα μείωση στις πενιχρές συντάξεις και αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς και κατάργηση επιδομάτων που δίνονταν από τον ΟΑΕΔ όπως το οικογενειακό και το επίδομα μητρότητας. Απεργούμε για να κάμψουμε την αδιαλλαξία των εργοδοτών στις διαπραγματεύσεις για τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων συναδέλφων, για τους νέους συναδέλφους ενάντια στην άγρια εκμετάλλευσή τους μέσα από τα προγράμματα απασχόλησης, ενάντια στην εξαθλίωση που μας οδηγούν όλους μαζί, όταν βρίσκουμε ένα μεροκάματο να είναι και αυτό ξεροκόμματο, σε συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ..

Την Υπογραφή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στη βάση των Συμβάσεων του 2009
Τ-Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και για όλη την περίοδο της ανεργίας. Αύξηση του στα 600 ευρώ. -Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΣ 10,30 9/4/2014 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria