Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ενόψει της Νέας Αντιπυρικής Περιόδου - OlaDeka

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ενόψει της Νέας Αντιπυρικής Περιόδου

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  Ενόψει της Νέας Αντιπυρικής Περιόδου
Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 09 Απριλίου 2014,  στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, με   θέμα   το

σχεδιασμό δράσεων για την προετοιμασία και αντιμετώπιση  κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών,  ενόψει της θερινής περιόδου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Δημήτρης Σαββόπουλος κατά την έναρξη της σύσκεψης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους και τόνισε τις  σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης που υπάρχουν  μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Σημείωσε, ωστόσο, ότι τον πρώτο λόγο στη δράση αυτή έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με την Περιφερειακή Ενότητα να  στέκεται αρωγός σε όλα τα επίπεδα, όσο καλύτερα μπορεί, αφού  κοινός στόχος όλων είναι η αποτροπή δασικών καταστροφών και η προστασία των πολιτών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  έγινε αναφορά στην ετοιμότητα και  τον συντονισμό όλων των φορέων που δρουν προληπτικά και κατασταλτικά στην εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, αναφορικά με τα μηχανήματα και το ανθρώπινο δυναμικό. Επιπλέον, έγινε ενημέρωση για το Σχέδιο Άμεσης Δράσης Εκτάκτων Αναγκών  και συζητήθηκαν τα προβλήματα-ελλείψεις που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων στη νέα θερινή περίοδο.

 Τέλος, για μια ακόμη χρονιά τονίστηκε η σημασία της συμμετοχής των  εθελοντών  που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αλλά και όλων των εθελοντών γενικότερα, στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών καθώς πρόκειται για ένα μείζον θέμα που αφορά όλους μας. 
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria