ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: « Λήψη Μέτρων Πολιτικής Προστασίας για Αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών»

Αρχική » Διάφορα » ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: « Λήψη Μέτρων Πολιτικής Προστασίας για Αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών»

  

Ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη , συνήλθε υπό την προεδρία του αντιδημάρχου κ. Τσαϊρίδη Αλέξανδρου υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας σε συνεδρίαση το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Καστοριάς, με θέμα:

« Λήψη Μέτρων Πολιτικής Προστασίας για Αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών». 
  Παρόντες  στη συνεδρίαση ήταν τα μέλη του ΣΤΟ Δήμου Καστοριάς που αποτελείται από τους εκπροσώπους της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, της Αστυνομικής Δ/νσης Καστοριάς, της Εθελοντικής Ομάδας ΕΤΑΚ, του Στρατού, εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΚ, καθώς και  αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου μας.
     Ο αντιδήμαρχος κ. Τσαϊρίδης αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε ο Δήμος Καστοριάς για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού δίμηνης χρονικής διάρκειας για κάλυψη αναγκών πυροπροστασίας.
   Στη συνέχεια επισήμανε πως απαραίτητη είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων κατά το μέρος της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα και τόνισε την αναγκαιότητα για την συγκρότηση ομάδων πυροπροστασίας σε κάθε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Καστοριάς.
     Στη συνέχεια όλοι οι παριστάμενοι εκπρόσωποι φορέων κατέθεσαν προτάσεις για την έγκαιρη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

    Τέλος ο κ. αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Υπηρεσιών  των Φορέων καθώς και τους εθελοντές διαβεβαιώνοντάς τους ότι με την συνεργασία όλων θα διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων και επισήμανε τη σημασία της πρόληψης, ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις.
Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια