ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ» ΤΩΡΑ Η ΑΝΤΩΝΙΟΥ (ΑΔΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΣΕ ΟΥΤΕ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ) - OlaDeka

ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ» ΤΩΡΑ Η ΑΝΤΩΝΙΟΥ (ΑΔΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΣΕ ΟΥΤΕ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ)

ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΤΩΡΑ Η ΑΝΤΩΝΙΟΥ (ΑΔΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΣΕ ΟΥΤΕ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ)

«Τρέξτε να αγοράσετε γούνα»

Του ΦΙΛΗ ΚΑΪΤΑΤΖΗ

«Προκλητική» χαρακτηρίζεται η απόφαση απόσυρσης του φόρου πολυτελείας στις γούνες, του μοναδικού που κατήργησε η κυβέρνηση από το πολυνομοσχέδιο.

Σε κλουβί αυτό το αλεπουδάκι, περιμένει το θάνατό του. Άτυχο, γιατί «κουβαλάει» κάτι
πολύτιμο… «Καθόλου δεν μας εξέπληξε το γεγονός ότι κυριολεκτικά στο παρά πέντε, πριν απ’ την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατάφεραν να καταργήσουν ένα φόρο που δεν ήταν άλλος από τον φόρο πολυτελείας που είχε επιβληθεί από το 2010», αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι:

«Η προνομιακή αντιμετώπιση του τομέα της γουνοπαραγωγής (παροχή επιδοτήσεων, ένταξη στο νόμο για την κτηνοτροφία) και η προκλητική κατάργηση του φόρου πολυτελείας στη γούνα, αποτελούν μέρος της απαράδεκτης κυβερνητικής πολιτικής, στην οποία είμαστε από θέση αρχής αντίθετοι», τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση των Οικολόγων.

Για την «επιτυχία» τους αυτή πανηγύριζε η βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ. Μ. Αντωνίου, λέγοντας: «Οσες θέλουν να αγοράσουν γούνες θα μπορούν να τις αγοράζουν με 10% χαμηλότερη τιμή. Μη γελάτε, γιατί μια γούνα στοιχίζει 1.000 ευρώ, η έκπτωση θα είναι σημαντική». Αυτό δείχνει το ύφος και την κουλτούρα της κυβερνητικής παράταξης, καθώς παραλείπεται να επισημανθεί ότι «η γούνα προέρχεται από τη θανάτωση ζώων κλεισμένων σε κλουβιά συρμάτινα με ηλεκτροπληξία ή με δηλητηριώδη αέρια».

Πρόκειται για μια οικονομική δραστηριότητα η οποία στηρίζεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση στην εκτροφή – θανάτωση 32,1 εκατομμυρίων ζώων.

Αντί λοιπόν αυτής της βάναυσης πρακτικής, οι Οικολόγοι προτείνουν: «Την εφαρμογή εναλλακτικών βιώσιμων και κοινωνικά αποδεκτών δραστηριοτήτων». Η ανθρώπινη ματαιοδοξία μπορεί να ικανοποιηθεί και με συνθετικές γούνες. «Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, η κα Αντωνίου και οι φίλες της μπορούν να ζήσουν χωρίς τις γούνες τους». Οσο για τις ομάδες που ασχολούνται με την παραγωγή γούνας από αληθινά ζώα ας προσπαθήσουν να αλλάξουν την «παραγωγική» αυτή δραστηριότητα με άλλες επιλογές καταναλωτικών προϊόντων.

enet.gr

σ.σ. Στον τίτλο λέμε ότι αδίκως κατηγορούν τη Μαρία Αντωνίου για την κατάργηση του φόρου πολυτελείας αφού η βουλευτίνα μας δεν έκανε τίποτα απολύτως για το θέμα αυτό εκτός από το να πουλήσει εκδούλευση στους γουναράδες για ψηφοθηρικούς λόγους. Άλλος έβγαλε το φίδι απ την τρύπα και πλέον είναι γνωστό… 
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria