ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: Εργατική Πρωτομαγιά 2014 - OlaDeka

ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: Εργατική Πρωτομαγιά 2014

Από την εποχή της πρώτης μαζικής εργατικής απεργίας στο Σικάγο το 1886 και την μετέπειτα απεργιακή κινητοποίηση των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη το 1936, οι εκπρόσωποι του καπιταλιστικού συστήματος και οι πολιτικοί εκφραστές τους επιχείρησαν να συκοφαντήσουν, να καταστείλουν και να αιματοκυλίσουν τους αγώνες των εργαζομένων, που πάλευαν για καλύτερες και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Παρόλα αυτά όμως η εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα που έχει εδραιωθεί στην παγκόσμια συνείδηση ως ημέρα απεργίας, αγωνιστικής δράσης και ελπιδοφόρας προοπτικής για όλους τους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης.
Σήμερα οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές του μνημονίου και της τρόικας πλήττουν τα εργασιακά δικαιώματα και οδηγούν στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση. Ακόμη και στις μέρες μας κεκτημένα δικαιώματα όπως το οχτάωρο, το πενθήμερο, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις από την πλευρά των εργοδοτών, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης καταπατούνται και οδηγούν τους εργαζόμενους σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.
Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ εναρμονισμένη πλήρως με τις επιταγές των ξένων κέντρων λήψης αποφάσεων, πλήττει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και τα οδηγεί στο τέλμα και την εξαθλίωση. Η συκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος και η προσπάθεια υπονόμευσης των εργατικών κινητοποιήσεων έχει ως στόχο με τη βοήθεια των ελεγχόμενων ΜΜΕ να χαρακτηρίσει τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους ως ταραχοποιούς.
Ποιος μπορεί όμως να χαρακτηρίσει ελαφρά τη καρδία ως «ταραχοποιό» τον άνθρωπο που διεκδικεί το δικαίωμά του στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία και τον πολιτισμό σε έναν κόσμο κοινωνικής αδικίας και εκμετάλλευσης; Ποιος μπορεί να χαρακτηρίσει ως «ταραχοποιό» τον εργάτη, τον αγρότη, τον άνεργο, το νέο, το συνταξιούχο που διεκδικεί το δικαίωμά του στη ζωή;
Η 1η Μάη είναι μέρα απεργίας και χειραφέτησης. Είναι μέρα ανάδειξης της ανάγκης για τη δημιουργίας μιας νέας κοινωνικής συλλογικότητας που αντιστέκεται στην οπισθοδρόμηση και τη συντήρηση. Μιας νέας συλλογικότητας που έχει τη δύναμη να πάρει την ευθύνη της ζωής της στα χέρια της.
Την 1η Μάη δίνουμε μαζικά το παρόν. Με τόλμη, με γνώση και σχέδιο συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας μεγάλης, ήρεμης, δημοκρατικής, αριστερής νικηφόρας δύναμης για ένα καλύτερο μέλλον. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Ανατρέπουμε τις μνημονιακές πολιτικές. Αλλάζουμε τη ζωή μας.

Για Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς
Συντονιστής Περικλής Ζαγάρας

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria