Επιστρέφουν αύριο από την Κέρκυρα οι 160 μαθητές - OlaDeka

Επιστρέφουν αύριο από την Κέρκυρα οι 160 μαθητές

Επιστρέφουν αύριο από την Κέρκυρα οι 160 μαθητές

Έληξε η απεργία της ΠΝΟ – Ξεκινούν και πάλι τα δρομολόγια των πλοίων από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης.Θα συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 Απριλίου-

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι νεοτέρας αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία πριν από λίγο, με αποτέλεσμα από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 3 Απριλίου τα πλοία να λύσουν κάβους.

Οι ναυτεργάτες έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρή απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΣΕ για την προσεχή Τρίτη 9 Απριλίου και στη συνέχεια θα εκτιμήσουν την πορεία των εξελίξεων όσο αφορά τα εργασιακά τους θέματα και θα αποφασίσουν για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους.

Όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Ιωάννης Χαλάς στο protothema.gr « είμαστε σε επιφυλακή. Ο αγώνας μας για τη διεκδίκηση της υλοποίησης των δίκαιων αιτημάτων μας δεν έληξε. Προχωράμε δυναμικά και θα εκτιμήσουμε την επόμενη εβδομάδα εκ νέου την κατάσταση. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι για να συνεχίσει να υπάρχει ελληνική ναυτιλία θα πρέπει να υπάρχει ο Έλληνας ναυτικός. Και όπως εξελίσσεται η κατάσταση βλέπω να υπάρχει πρόβλημα».

Η ΠΝΟ θα συναντηθεί εκ νέου την προσεχή εβδομάδα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας προκειμένου να βρεθεί τρόπος καταβολής των οφειλόμενων δεδουλευμένων αλλά και για τεθεί το πλαίσιο της νέας ΣΣΕ.

Από την πλευρά του, ο ΥΝΑ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προώθησε νομοθετική ρύθμιση ώστε να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα των ναυτικών που εργάζονται σε πλοία της ακτοπλοίας.

Πιο συγκεκριμένα, το νομικό πρόσωπο το οποίο θα προκύψει από τη συγχώνευση του Οίκου Ναύτου με το ΓΕΝΕ θα έχει τη δυνατότητα να δεσμεύει κρατικές επιδοτήσεις που πηγαίνουν σε ακτοπλοϊκές εταιρείες για την εκτέλεση δρομολογίων σε άγονες γραμμές και από τα χρήματα αυτά θα πληρώνονται οι ναυτικοί. Αυτό θα συμβεί σε αυτή τη φάση με τη ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΛ.

Όλη η ανακοίνωση της ΠΝΟ:

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε σήμερα, προκειμένου να εξετάσει και εκτιμήσει την όλη διαμορφωθείσα κατάσταση από την μέχρι τώρα πραγματοποιούμενη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων των πλοίων όλων των κατηγοριών, επιβεβαίωσε ομόφωνα προηγούμενη απόφασή της για την συμμετοχή της ΠΝΟ στην κηρυχθείσα από την Γ.Σ.Ε.Ε.

24 ωρη απεργία για τις 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
με προοπτική κλιμάκωσης

Η ΠΝΟ δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα, αλλά ανασυντάσσεται και αξιοποιώντας την πείρα που αποκόμισε από την απεργία αυτή, προχωρεί με μεγαλύτερη δυναμική και αποφασιστικότητα σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της. Πρώτος σταθμός της κλιμάκωσης αυτής είναι η συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ πράγμα που θα σηματοδοτήσει τις παραπέρα απεργιακές κινητοποιήσεις των Ελλήνων ναυτεργατών με ακόμη μεγαλύτερη δυναμικότητα.

Το μήνυμα που στέλνει η τωρινή απεργιακή μας κινητοποίηση προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι νομοσχέδια – λαιμητόμοι που σφαγιάζουν το ιερό και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα της απεργίας των Ελλήνων ναυτεργατών δεν πρόκειται στην πράξη να περπατήσουν, γιατί Κυβέρνηση και εφοπλιστές θα βρουν απέναντί τους σαν μια γροθιά όλους εμάς τους Έλληνες ναυτεργάτες.
Καλούμε την Εργοδοσία και την Κυβέρνηση, να κάνουν τον απολογισμό τους, να αφήσουν τα παιγνίδια και «τερτίπια» σε βάρος των εργαζομένων του κλάδου μας, και να ενσκήψουν με σοβαρότητα για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Εμείς δώσαμε δείγμα γραφής, που εννοούμε τον ουσιαστικό διάλογο και τους αγώνες, λαμβάνοντας υπόψη πάντοτε και τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου. Σειρά τους να πράξουν το ίδιο».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria