SAGA: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ - OlaDeka

SAGA: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Αγωνία και ενδιαφέρον στην ’’τριπλή’’ δημοπρασία του Ελσίνκι (Saga, American Legend και Fur Harvesters) που ξεκίνησε σήμερα με 800 περίπου συμμετοχές αγοραστών

Το ενδιαφέρον του κλάδου της γούνας στρέφεται πλέον στην μεγάλη και για πρώτη φορά από κοινού δημοπρασία στο Ελσίνκι Φιλανδίας (Saga, AmericanLegendκαι FurHarvesters), η οποία ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 21 Μαρτίου. Στην ιστορική αυτή δημοπρασία συμμετέχουν περίπου 800 αγοραστές, ενώ η συνολική προσφορά αγγίζει τα 5,5 εκ. δέρματα εκ των οποίων 800.000 είναι αλεπούδες.

Οι εκτιμήσεις για το πώς θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη δημοπρασία όσον αφορά τις τιμές, το πιο πιθανό και φυσιολογικό είναι να κινηθούν στα επίπεδα των πρόσφατων δημοπρασιών, ενώ δεν αποκλείεται σε ορισμένα είδη mink να σημειωθεί και νέα πτώση.

Με άνοδο τιμών στις αλεπούδες ξεκίνησε η δημοπρασία

Ωστόσο, στη σημερινή πρώτη ημέρα της δημοπρασίας το πρόγραμμα περιλάμβανε προσφορά 220,000 αλεπούδων (Silver fox, Blue Frost fox κ.α.), ο ανταγωνισμός και το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν ανοδικές τιμές 10 έως 30%. Βέβαια να επισημάνουμε ότι οι αλεπούδες είναι ένα συγκεκριμένο είδος, που παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον και μεγάλη ζήτηση, στο οποίο το Φιλανδικό δημοπρατήριο (Saga) φημίζεται για την εξαιρετική ποιότητα αλλά και ποσότητα που προσφέρει. Η δημοπρασία συνεχίζεται αύριο Τετάρτη όπου θα προσφερθούν 150,000 αλεπούδες (Finnraccoon, Blue Shadow fox κ.α)

Πάνω από 20 εκ. δέρματα θα προσφερθούν σε τρεις δημοπρασίες!!!

Ο εντυπωσιακός αριθμός των 20 και πλέον εκ. δερμάτων περιλαμβάνεται στο καλεντάρι και το πρόγραμμα προσφορών των επόμενων τριών δημοπρασιών που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα Μάρτιος-Μάϊος!!! Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ όλων των εποχών, και το μεγάλο στοίχημα των δημοπρατηρίων αν θα καταφέρουν να έχουν πωλήσεις 100% διατηρώντας τουλάχιστον τις πρόσφατες τιμές ή θα παρουσιάσουν και νέα πτώση.

Συγκεκριμένα 5,5 εκ. δέρματα προσφέρει η από κοινού δημοπρασία στο Ελσίνκι (Saga, American Legend και Fu rHarvesters), ακολουθεί το Kopenhagen Fur (7-14 Απριλίου) με προσφορά 7 εκ. δέρματα, ενώ 7 εκ. θα προσφέρει και το δημοπρατήριο της NAFA το διάστημα 14-19 Μάιου.

Το σίγουρο είναι ότι η φετινή χρονιά δείχνει να είναι δύσκολη, με αρκετά ανοικτά μέτωπα που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην αναθέρμανση και ανάκαμψη του κλάδου της γούνας.

Δημήτρης Κουτσής 
(σεντρα)
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria