ΑΠOΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΟΥΝΑΣ ΑΠΟ HACKERS - OlaDeka

ΑΠOΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΟΥΝΑΣ ΑΠΟ HACKERS

ΓΟΥΝΑΡΑΔΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Συναγερμός έχει χτυπήσει στις γουνοποιιτικές επιχειρήσεις εξαιτίας ενός νέου τρόπου ηλεκτρονικής κλοπής πολλών χιλιάδων δολαρίων.

Τουλάχιστον τέσσερα είνα τα βεβαιωμένα κρούσματα απάτης και κλοπής σοβαρών ποσών που καταλήγουν σε λογαριασμούς απατεώνων  Hackers αντί στους δικαιούχους εμπόρους γούνας.

ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ
Οι Hackers εισβάλουν σε sites γουνοποιτικών επιχειρήσεων με σκοπό να “αλλώσουν” το e mail της επιχείρησης και να το χρησιμοποιούν οι ίδιοι υποδυόμενοι το θύμα τους.
Έτσι αποκτούν ιδιωτικά στοιχεία συναλλαγών των εμπόρων και των πελατών τους που αγόρασαν γούνες από τους πρώτους.
Οι γουνοποιοί αφού έκλεισαν συμφωνία για πώληση πχ στην έκθεση του Χονγκ Κονγκ με πελάτες  που συνάντησαν εκεί (αληθινό περιστατικό διαφορετικό από τα υπόλοιπα όσον αφορά το πως και που έγινε η πώληση), απέστειλαν τα προϊόντα και στη συνέχεια τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού με email για την κατάθεση του ποσού πληρωμής των γουναρικών.
Αυτό ακριβώς το email έπεσε στα χέρια των hackers οι οποίοι (αφού μπορούσαν πλέον να στείλουν οι ίδιοι email εμφανίζοντας το id του γουνοποιού) έστειλαν δεύτερο μήνυμα το οποίο έλεγε περίπου τα εξής: “Σας ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση αλλά σας ενημερώνουμε ότι κάναμε λάθος  στον τραπεζικό λογαριασμό που σας στείλαμε για την κατάθεση του ποσού που μας οφείλετε όσον αφορά στην εξόφληση της αγοράς σας. Ο σωστός αριθμός είναι ο……”
Έτσι οι πελάτες των γουνοποιών εμπόρων κατέθεσαν τα λεφτά στον νέο λογαριασμό σε τράπεζες εκτός Ελλάδας που όμως ελέγχονταν όμως από τους απατεώνες. Και  τα λεφτά έκαναν φτερά.
ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ
Άξιο αναφοράς είναι το εξής. Για ποσά κάτω των 5.000 Αγγλικών λιρών ή 10.000 αμερικανικών δολαρίων δεν κινούνται εύκολα οι αρχές ηλεκτρονικής δίωξης για να ερευνήσουν και να διαλευκάνουν το έγκλημα. Αυτό λοιπόν το γνωρίζουν απ ότι φαίνεται οι συγκεκριμένοι επιτήδειοι και φροντίζουν πάντα να κάνουν “δουλειές” κάτω από το όριο.
Οι παθόντες ενημέρωσαν και τον ΣΕΓ αναμένοντας κινήσεις από τον συγκεκριμένο φορέα προς επίλυση του θέματος αλλά και ενημέρωσης των Ελλήνων γουνοποιών.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria