ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ EUROPA NOSTRA

Αρχική » Διάφορα » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ EUROPA NOSTRA

   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ EUROPA NOSTRA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στο Μπαϊρακτάρειο Ωδείο η εκδήλωση του Δήμου Καστοριάς για την πρόκριση του φακέλου υποψηφιότητας για ένταξη του παραδοσιακού οικιστικού ιστού της Καστοριάς (περιοχές  Ντολτσό &

Απόζαρι) στις 11 καλύτερες ευρωπαϊκές προτάσεις στον κατάλογο της Europa Nostra  με τα 7 Ευρωπαϊκά Μνημεία που βρίσκονται σε κίνδυνο.

     Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης κατά την έναρξη της εκδήλωσης , τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της ένταξης στο πρόγραμμα Europa Nostra το οποίο αφορά σε έργα προστασίας και ανάδειξης του ιστορικού κέντρου της πόλης, μνημείων και περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως προστατευόμενα, καθώς και το γεγονός ότι επρόκειτο για τη μοναδική υποψηφιότητα από την Ελλάδα που επέτυχε την πρόκριση στις 11 καλύτερες Ευρωπαϊκές υποψηφιότητες. Ευχαρίστησε δε τα μέλη της ομάδας έργου η οποία  εργάστηκε για την σύνταξη του φακέλου  υποψηφιότητας .
     Την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού , η οποία  συνέβαλε αποφασιστικά στην κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας εκπροσώπησε ο ιατρός κ. Βασίλης Τσεμάνης ο οποίος κατά τον χαιρετισμό που απεύθυνε τόνισε την εξαιρετική δουλειά που συντελέστηκε και την αρτιότητα του φακέλου υποψηφιότητας του Δήμου Καστοριάς η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ένταξη στον κατάλογο των 11 καλύτερων υποψηφιοτήτων του πρ.Europa Nostra ,ευχόμενος η προσπάθεια αυτή να είναι η απαρχή για την διάσωση και την ανάδειξη όλων των τόσο ιδιαίτερων και σημαντικών μνημείων που διαθέτει η Καστοριά  τα οποία την καταστούν μια πόλη μοναδικής ομορφιάς .  
     Επόμενο στάδιο του προγρ. Europa Nostra είναι η επιλογή των 7 από τις 11 ευρωπαϊκές προτάσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ,το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του μηνός Μαίου .  
     Κατόπιν της απονομής τιμητικών επαίνων προς τα μέλη της επιτροπής κατάρτισης του φακέλου υποψηφιότητας, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αφήγηση παραμυθιού με τίτλο «Ο Νερένιος Δράκος» από την τέως Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής κα Πόπη Φανούλη, την οποία συνόδευσε στο πιάνο η μουσικός-δασκάλα μουσικής του 5ου Δημ.Σχ.Καστοριάς κα Αγγελική Ζερβομανωλάκη , και την απονομή επαίνων συμμετοχής προς τις σχολικές μονάδες :1ο , 2ο ,3ο, 4ο,6ο, 7ο, και 9ο Δημ.Σχ. Καστοριάς, Δημ.Σχ.Χιλιοδένδρου , 7ο Νηπ.Καστοριάς και τους μαθητές αυτών οι οποίοι συμμετείχαν στον φωτογραφικό διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με την Δ/νση Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, με τίτλο «Μνημεία του παρελθόντος» με φωτογραφίες μνημείων των περιοχών Ντολτσό και Απόζαρι της πόλεως οι οποίες και προβάλλονταν καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης . 

        Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο τ.Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, ο τ.Βουλευτής Ν.Καστοριάς και Δ/τής του Νοσ. Θεσ/κης «Άγ.Παύλος»  κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας , ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλώτας Ταλίδης ,ο Δ/ντης Α’ βάθμιας Εκπ/σης Ν.Καστοριάς κ. Γεώργιος Μασλάρης , ο  Υπεύθυνος Σχολ. Δραστηριοτήτων  της Δ/νσης Α’ βάθμιας Εκπ/σης Ν.Καστοριάς κ. Νίκος Αλχασίδης και εκπρόσωποι σχολικών μονάδων του δήμου. 

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια