ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ EUROPA NOSTRA

Αρχική » Διάφορα » ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ EUROPA NOSTRA

Ο Δήμος Καστοριάς , με αφορμή την πρόκριση του φακέλου υποψηφιότητας για ένταξη του παραδοσιακού οικιστικού ιστού
 της Καστοριάς (περιοχή Ντολτσό – Απόζαρι) στις 11 καλύτερες ευρωπαϊκές προτάσεις στον κατάλογο της Europa Nostra  για τα Ευρωπαϊκά Μνημεία που βρίσκονται σε κίνδυνο,σας προσκαλεί την 
Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 & ώρα 19:00 στο Μπαϊρακτάρειο Ωδείο
στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για να τιμήσει τα μέλη της επιτροπής κατάρτισης του φακέλου υποψηφιότητας 

του Προγράμματος Europa Nostra και της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η οποία συνέβαλε αποφασιστικά στην κατάθεση του φακέλου, δια του εκπροσώπου της ιατρού κ. Τσεμάνη Βασίλειου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λάβει χώρα αφήγηση παραμυθιού με τίτλο «Ο Νερένιος Δράκος» από την τέως Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής κα Πόπη Φανούλη ,την οποία θα συνοδεύσει μουσικά η κα Αγγελική Ζερβομανωλάκη  Μουσικός-Δασκάλα μουσικής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς ,και παράλληλα  θα προβληθούν φωτογραφίες μνημείων των περιοχών Ντολτσό και Απόζαρι, όπως τις έχουν αποτυπώσει με τη δική τους ματιά οι μαθητές σχολείων της Καστοριάς (1ο ,2ο ,3ο ,4ο,6ο, 7ο, και 9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς και 7ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς ), στο πλαίσιο διαγωνισμού, που προκήρυξε ο Δήμος Καστοριάς, με τίτλο «Μνημεία του παρελθόντος», οι οποίοι και θα βραβευτούν στο τέλος της εκδήλωσης.


ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Δήμος Καστοριάς, με αφορμή την πρόκριση του φακέλου υποψηφιότητας για ένταξη του οικιστικού ιστού της Καστοριάς (περιοχή Ντολτσό – Απόζαρι) στις 11 καλύτερες ευρωπαϊκές προτάσεις στον κατάλογο της Europa Nostra  με τα 7 Ευρωπαϊκά Μνημεία που βρίσκονται σε κίνδυνο, πρόκειται να πραγματοποιήσει την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 & ώρα 19:00 στο Μπαϊρακτάρειο Ωδείο, εκδήλωση προς τιμή τόσο των μελών της επιτροπής κατάρτισης του φακέλου υποψηφιότητας όσο και της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού η οποία συνέβαλε αποφασιστικά στην κατάθεση του φακέλου. 
    Το πρόγραμμα Europa Nostra αφορά σε έργα προστασίας και ανάδειξης του ιστορικού κέντρου της πόλης, μνημείων και περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως προστατευόμενα. Η υποψηφιότητα του Δήμου Καστοριάς επιλέχτηκε και αποτελεί τη μοναδική υποψηφιότητα από την Ελλάδα και προκρίθηκε στις 11 καλύτερες Ευρωπαϊκές υποψηφιότητες. Επόμενο στάδιο είναι η επιλογή των 7 από τις 11 ευρωπαϊκές προτάσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 
      Tα μέλη της ομάδας έργου, η οποία εργάστηκε για την σύνταξη φακέλου  υποψηφιότητας με σκοπό την ανάδειξη τόσο των πολιτισμικών- ιστορικών χαρακτηριστικών όσο και του αρχιτεκτονικού  υπόβαθρου της πόλης της Καστοριάς, τα οποία και θα βραβευτούν είναι: 
Εμμανουήλ Δουκακάρος,  Αρχιτέκτονας  Μηχανικός , ιδιώτης
Ελισάβετ Κατσαβέλη,  Πολιτικός  Μηχανικός Msc , ιδιώτης
Ρωμύλος Μαντζούρας,  ιστορικός – ξεναγός
Ιάκωβος Θεοδοσόπουλος,  Αντιδήμαρχος Καστοριάς
Ειρήνη  Γεωργοσοπούλου-Μισκία,  Αντιδήμαρχος Καστοριάς
Μαγδαληνή Δούκα , Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου
Δημήτριος Ήργης , Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου 
Αλέξιος Βέργος, Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ, Προισ/νος Τμήματος Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών & Ελέγχου Κατασκευών της Δ/νσης Υπηρεσίας Δόμησης.
Νικόλαος  Μηταράς,  Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου ,Συντονιστής 
        της Ομάδας Έργου.
Την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού θα εκπροσωπήσει ο ιατρός κ. Βασίλειος Τσεμάνης.

  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και ακολούθως της τελετής βράβευσης, θα πραγματοποιηθεί αφήγηση παραμυθιού με τίτλο «Ο Νερένιος Δράκος» από την τέως Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής κα Πόπη Φανούλη την οποία θα συνοδεύσει μουσικά η κα Αγγελική Ζερβομανωλάκη ,Μουσικός-Δασκάλα μουσικής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς . Στη συνέχεια θα προβληθούν φωτογραφίες μνημείων των περιοχών Ντολτσό και Απόζαρι της πόλεως, όπως τις έχουν αποτυπώσει με τη δική τους ματιά οι μαθητές σχολείων της Καστοριάς (1ο ,2ο ,3ο ,4ο,6ο, 7ο, και 9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς και 7ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς), στο πλαίσιο διαγωνισμού, που προκήρυξε ο Δήμος Καστοριάς, με τίτλο «Μνημεία του παρελθόντος», οι οποίοι και θα βραβευτούν στο τέλος της εκδήλωσης.    
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια