Κουτάβια ελληνικού ποιμενικού χαρίστηκαν σε κτηνοτρόφους της Καστοριάς - OlaDeka

Κουτάβια ελληνικού ποιμενικού χαρίστηκαν σε κτηνοτρόφους της Καστοριάς

Κουτάβια ελληνικού ποιμενικού χαρίστηκαν σε κτηνοτρόφους της Καστοριάς
Την Παρασκευή 14 Μαρτίου η Αναπτυξιακή Καστοριάς (ΑΝΚΑΣ) χάρισε 6 κουτάβια ελληνικού ποιμενικού σε κτηνοτρόφους της Καστοριάς και συγκεκριμένα των περιοχών Βασιλειάδας, Κρεπενής, Μαυροχωρίου και παλιάς Ζούζουλης. 
Τα κουτάβια δόθηκαν από το δίκτυο κατόχων ελληνικών ποιμενικών το οποίο έχει δημιουργήσει η ΑΝΚΑΣ σε συνεργασία με την ΠΕ Καστοριάς και την Καλλιστώ στο

πλαίσιο του έργου LIFE.

Με τη μεταφορά των 6 κουταβιών σε κτηνοτρόφους σε περιοχές που έχουν στο παρελθόν υποστεί ζημιές από αρκούδες, συνεχίζεται μία από τις βασικές δράσεις άμβλυνσης της σύγκρουσης κτηνοτρόφων και αρκούδας, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου LIFE, με τίτλο «Βελτίωση των προϋποθέσεων συνύπαρξης ανθρώπου-αρκούδας στο Ν. Καστοριάς, Ελλάδα – Μεταφορά Βέλτιστων Πρακτικών» (LIFE09 NAT/GR/000333),που υλοποιείται στην ΠΕ Καστοριάς.
Συμφώνα με όσα περιγράφονται στη δράση του έργου με τίτλο «Ανάπτυξη δικτύου ιδιοκτητών σκύλων φύλαξης ζώων» κύριος στόχος της είναι η ανάπτυξη ενός δικτύου ιδιοκτητών ποιμενικών σκύλων-φυλάκων το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο κυρίως μεταξύ των κτηνοτρόφων. Η δικτύωση και η ανταλλαγή καλών σκύλων φύλαξης κοπαδιών είναι μία δράση η οποία έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε προηγούμενα έργα LIFE, με σκοπό την ανταλλαγή καλών σκυλιών μεταξύ των ίδιων των κτηνοτρόφων οι οποίοι συμμετέχουν στο δίκτυο.

Κτηνοτρόφοι που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο δίκτυο ανταλλαγής σκύλων φύλαξης ζώων μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 2467350346.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria