Μόσχα και Τεχεράνη ανακοίνωσαν απο κοινού εμπάργκο πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ε.Ε.! - OlaDeka

Μόσχα και Τεχεράνη ανακοίνωσαν απο κοινού εμπάργκο πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ε.Ε.!

Σύμφωνα με τον ιστότοπο politikus.ru πριν λίγο το Ιραν ανακοίνωσε ολικό εμπάργκο πετρελαίου και φυσικού αερίου και στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαική Ένωσης!!

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Λευκού Οίκου πως προχωρά σε άρση του επιβληθέντος μέχρι πρότινος εμπάργκο πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιράν ώστε να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες της Ε.Ε και Ιαπωνίας απο εκεί, με σκοπό να γονατίσει οικονομικά την Ρωσία!

Λογάριαζε όμως χωρίς τον Πούτιν, ο οποίος είχε διαδοχικές συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ιράν.

Ο Υπουργός εξωτερικών Τζ. Κέρι τόνισε πως :

Σε αυτό το πλαίσιο και παρά την άρση του εμπάργκο του πετρελαίου του Ιράν Οι Ηνωμένες Πολιτείες ΔΕΝ προτίθενται επιπλέον να ακυρώσουν τις οικονομικές κυρώσεις Στο Ιράν λόγω ανησυχιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ωστόσο, η Τεχεράνη , από την πλευρά της , ανακοίνωσε εμπάργκο στις προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλα τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ , εξηγώντας την απόφασή ως εχθρική πολιτική από μέρους των Η.Π.Α. έναντι της Ρωσίας και του Ιράν .

Φαίνεται ολοκάθαρα λοιπόν πως μπροστά σε αυτό που ξεκινάει μετά το πέρας της 21 Μαρτίου, δηλαδή μετά την λήξη του Τελεσίγραφου της Ρωσίας προς την Ουκρανική κυβέρνηση , Ο Βλαδιμίρ Πούτιν βρίσκει έναν μεγάλο γεωπολιτικό σύμμαχο που προτίθεται να σταθεί δίπλα του ενάντια στα Δυτικά συμφέροντα…

polemiko-imerologio

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria