ΖΕΡΒΑΣ: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ - ΕΡΓΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ - ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ. ΑΝ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ - OlaDeka

ΖΕΡΒΑΣ: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ – ΕΡΓΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ – ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ. ΑΝ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ? ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΕΤΡΙΟΣ ΕΩΣ ΤΡΑΓΙΚΟΣ! 

Δεν μπορεί να λες λεφτά υπάρχουν (πλέον) , δεν μπορεί να υπόσχεσαι λαγούς με πετραχήλια, να λες ότι άμεσα θα κάνεις πνευματικό κέντρο, τούνελ στην Κλεισούρα, θα φέρεις φυσικό αέριο, θα δημιουργήσεις νέα αστυνομία του δήμου, θα ασφαλίσεις (ως δήμος) τους ανασφάλιστους, θα προστατέψεις τους πληγέντες
κτηνοτρόφους και άλλα πολλά τέτοια όμορφα, χωρίς να πεις πως. 

Χωρίς να δείξεις και να αποδείξεις ότι δεν τελείς υπό παραλήρημα αλλά ξέρεις τι λες επειδή το έχεις μελετήσει και γνωρίζεις την κάθε λεπτομέρεια για τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλίσεις την εκπλήρωση των υποσχέσεων σου.Και βέβαια δεν μπορείς να μιλάς με τόση άνεση για λαμόγια χωρίς να παρουσιάζεις τη παραμικρή λεπτομέρεια που να το τεκμηριώνει και δίχως στοιχεία.

Κύριε Ζέρβα αν καταφέρετε να κατεβείτε από το καλάμι του ξερόλα επιχειρηματία και μιλήσετε με λεπτομέρειες που θα αρχίσουν να διαλύουν τα σύννεφα της προσωπικότητας και των προθέσεων σας, αν πείτε με απλά λόγια χωρίς να εκνευρίζετε τον κόσμο που σας ακούει σε στιγμές δύσκολες για την κοινωνία που απευθύνεστε, το ΠΩΣ  και από ΠΟΥ θα αντλήσετε τα κονδύλια για κάθε σας πρόγραμμα- υπόσχεση, τότε είστε από εκείνη τη στιγμή δήμαρχος Καστοριάς. 

Όπως είπαμε όμως: Επικοινωνήστε με τον κόσμο. Και επικοινωνώ δεν σημαίνει βγαίνω στο μπαλκόνι (το ραδιόφωνο είναι το σημερινό μπαλκόνι) και πλημυρίζω τον τόπο με φαμφάρες και μεγαλόστομες εριστικές υποσχέσεις την ώρα που ο κόσμος κάτω είναι απελπισμένος και αηδιασμένος από τα πάντα και τους πάντες. Αυτό γυρίζει μπούμερανκ σε  σας. Δεν σας το είπε κανείς ακόμη? Επικοινωνήστε λοιπόν. Είστε επιτυχημένος επιχειρηματίας αλλά αυτό στην πολιτική δεν είναι πάντα πλεονέκτημα από μόνο του. Στην επιχείρηση σας πχ ίσως χρειάστηκε να κάνετε κουμάντο και με λιγότερο δημοκρατικούς τρόπους. Ίσως χρειάστηκε να φερθείτε σκληρά. Ίσως χρειάστηκε να λειτουργήσετε μακρυά από το φως. Ίσως χρειάστηκε να μην αποκαλύψετε σε κανέναν τις σκέψεις και τις μεθόδους σας.

Στο δήμο όμως, πριν και μετά τις εκλογές, το παιχνίδι παίζεται αλλιώς. Όλα πρέπει να είναι πάνω στο τραπέζι. Ανοιχτά χαρτιά. Διάφανα, ανακοινώσιμα και με προβλεπόμενη διαδικασία. Για να μην σας μπερδέψω, διευκρινίζω ότι δεν ομιλώ για γραφειοκρατία και νόμους. Αναφέρομαι σε αυτό καθεαυτό το νόημα της δημοκρατικής διοίκησης, στη βασική διαφορά της πολιτικής με την επιχειρηματικότητα. Με λίγα λόγια εδώ δε έχετε την ασφάλεια του επιχειρηματικού σας άβατου. Στο γραφείο του δημάρχου έχουμε δικαιώματα όλοι οι δημότες. Στο επιχειρηματικό σας γραφείο δεν έχουμε κανένα αντίστοιχο.

Άρα μην αδικείτε τον εαυτό σας (επαναλαμβάνω κανείς δεν μπορεί να σας αμφισβητήσει ως επιχειρηματία) και δίνετε λάθος παράσταση σε λάθος σκηνή. Εδώ αν θέλετε να σας ακούσουμε απαιτούμε να μας αντιμετωπίσετε τον καθένα ξεχωριστά, ως ίσους με την αφεντιά σας. Και για να το πετύχετε αυτό πρέπει να μας σεβαστείτε. Τι θα πει θα κάνω θαύματα αλλά δεν σας λέω πως? Τι θα πει λεφτά υπάρχουν αλλά δεν σας λέω που? Τι θα πει δεν περνά το φυσικό αέριο αν δεν πάρουμε και μεις αλλιώς θα πρέπει να περάσουν πάνω απ το πτώμα μου? Με συγχωρείτε αλλά με αυτό κινδυνεύετε να καταστήσετε εαυτόν  θλιβερό πρωταγωνιστή ιλαροτραγωδίας και η ιστορία σας ως επιχειρηματίας και ως πολίτης δεν συνάδει με μια τέτοια κατάληξη…

Φίλοι αναγνώστες κάντε τον κόπο και ακούστε όλη την συνέντευξη του υποψηφίου μάγου χμ συγγνώμη δημάρχου κ. Ευάγγελου Ζέρβα στον Αντώνη Παραρά.

Και ακούστε ξανά το επίμαχο σημείο που ο κ. Ζέρβας μιλάει ανοιχτά για ύπαρξη λαμογιών στα άλλα ψηφοδέλτια που θέτουν υποψηφιότητα μόνο και μόνο για λεηλάτηση πόρων προς ιδίον όφελος:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria