ΚΑΣΤΟΡΙΑ: "ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ-ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΕΜΑΤΑ" - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: “ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ-ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΕΜΑΤΑ”

Ο Δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με την Euromedica “Ζωοδόχος Πηγή” Γενική Κλινική Κοζάνης και τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών & Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών “ΜΑΖΙ ΣΟΥ” σας προσκαλεί σε ειδική εκδήλωση με θέμα “Γυναίκα και

Καρκίνος: Σύγχρονα Θέματα” το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 19.00 στην Αιθ. Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.

Θα μιλήσουν:
κ. Λάζαρος Παπαδόπουλος, Μαιευτήρας Γυναικολόγος- Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς με θέμα: “HPV: η σημασία του και οι πρόσφατες εξελίξεις”
κα. Σοφία Μπάκα, Ογκολόγος- Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο με θέμα: “Κληρονομικότητα και καρκίνος του μαστού”
κ. Παναγιώτης Τσιαούσης, Γενικός Χειρουργός- EUROMEDICA Γενική Κλινική Κοζάνης & Θεσσαλονίκης με θέμα: “Χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού: Νέες προσεγγίσεις”
κ. Χάρης Γερεμπακάνης- Υπεύθυνος Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής EUROMEDICA “Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης” με θέμα: “Αποκατάσταση στήθους μετά από μαστεκτομή”
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς.

Χορηγοί Επικοινωνίας:  HYPERLINK “http://www.alphafm.gr” www.alphafm.gr, alpha 94,7, radio kastoria & oladeka 
 Ο Δήμος Καστοριάς, με αφορμή την πρόκριση του φακέλου υποψηφιότητας για ένταξη του οικιστικού ιστού της Καστοριάς (περιοχή Ντολτσό – Απόζαρι) στις 11 καλύτερες ευρωπαϊκές προτάσεις στον κατάλογο της Europa Nostra  με τα 7 Ευρωπαϊκά Μνημεία που βρίσκονται σε κίνδυνο, πρόκειται να πραγματοποιήσει την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 & ώρα 19:00 στο Μπαϊρακτάρειο Ωδείο, εκδήλωση προς τιμή τόσο των μελών της επιτροπής κατάρτισης του φακέλου υποψηφιότητας όσο και της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού η οποία συνέβαλε αποφασιστικά στην κατάθεση του φακέλου. 
    Το πρόγραμμα Europa Nostra αφορά σε έργα προστασίας και ανάδειξης του ιστορικού κέντρου της πόλης, μνημείων και περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως προστατευόμενα. Η υποψηφιότητα του Δήμου Καστοριάς επιλέχτηκε και αποτελεί τη μοναδική υποψηφιότητα από την Ελλάδα και προκρίθηκε στις 11 καλύτερες Ευρωπαϊκές υποψηφιότητες. Επόμενο στάδιο είναι η επιλογή των 7 από τις 11 ευρωπαϊκές προτάσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
      Tα μέλη της ομάδας έργου, η οποία εργάστηκε για την σύνταξη φακέλου  υποψηφιότητας με σκοπό την ανάδειξη τόσο των πολιτισμικών- ιστορικών χαρακτηριστικών όσο και του αρχιτεκτονικού  υπόβαθρου της πόλης της Καστοριάς, τα οποία και θα βραβευτούν είναι: 
Εμμανουήλ Δουκακάρος,  Αρχιτέκτονας  Μηχανικός , ιδιώτης
Ελισάβετ Κατσαβέλη,  Πολιτικός  Μηχανικός Msc , ιδιώτης
Ρωμύλος Μαντζούρας,  ιστορικός – ξεναγός
Ιάκωβος Θεοδοσόπουλος,  Αντιδήμαρχος Καστοριάς
Ειρήνη  Γεωργοσοπούλου-Μισκία,  Αντιδήμαρχος Καστοριάς
Μαγδαληνή Δούκα , Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου
Δημήτριος Ήργης , Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου 
Αλέξιος Βέργος, Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ, Προισ/νος Τμήματος Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών & Ελέγχου Κατασκευών της Δ/νσης Υπηρεσίας Δόμησης.
Νικόλαος  Μηταράς,  Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου ,Συντονιστής 
        της Ομάδας Έργου.
Την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού θα εκπροσωπήσει ο ιατρός κ. Βασίλειος Τσεμάνης.
  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και ακολούθως της τελετής βράβευσης, θα πραγματοποιηθεί αφήγηση παραμυθιού με τίτλο «Ο Νερένιος Δράκος» από την τέως Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής κα Πόπη Φανούλη. Στη συνέχεια θα προβληθούν φωτογραφίες μνημείων των περιοχών Ντολτσό και Απόζαρι της πόλεως, όπως τις έχουν αποτυπώσει με τη δική τους ματιά οι μαθητές των  Δημοτικών Σχολείων της Καστοριάς (1ο ,2ο ,3ο ,4ο,6ο, 7ο, και 9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς), στο πλαίσιο διαγωνισμού, που προκήρυξε ο Δήμος Καστοριάς, με τίτλο «Μνημεία του παρελθόντος», οι οποίοι και θα βραβευτούν στο τέλος της εκδήλωσης.    
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria