ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: «Το αεροπλάνο χάθηκε, δεν επέζησε κανείς»

Αρχική » Διάφορα » ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: «Το αεροπλάνο χάθηκε, δεν επέζησε κανείς»

Τίτλους τέλους ρίχνει και επίσημα η Malaysia Airlines στο πρωτοφανές θρίλερ με την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing. Η εταιρεία έστειλε το παρακάτω SMS στους συγγενείς των επιβατών:

«Η Malaysia Airlines εκφράζει τη λύπη της που πρέπει να υποθέσουμε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η πτήση MH370 έχει χαθεί και ότι κανένας από τους επιβαίνοντες δεν επέζησε. Όπως θα ακούσετε από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, θα πρέπει τώρα να αποδεχτούμε όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι το αεροπλάνο έπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό».

Ανάλογα ήταν και η ομιλία του πρωθυπουργού της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

«Σήμερα το απόγευμα ενημερώθηκα από τους εκπροσώπους της βρετανικής υπηρεσίας διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων (Air Accidents Investigation Branch, AAIB). Με πληροφόρησαν ότι η Inmarsat, η βρετανική εταιρεία που παρείχε τις δορυφορικές εικόνες που υποδείκνυαν τους νότιους και βόρειους αεροδιάδρομους, πραγματοποίησε επιπλέον υπολογισμούς με βάση τα δεδομένα. Χρησιμοποιώντας ένα είδος ανάλυσης που ποτέ πριν δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε μια τέτοιου είδους έρευνα, ήταν θέση να ρίξουν περισσότερο φως στη διαδρομή του MH370.

Βασιζόμενοι στη νέα τους ανάλυση, η Inmarsat και η AAIB κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η MH370 πέταξε κατά μήκος του νότιου αεροδιάδρομου και η τελευταία του θέση ήταν στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Perth.

Είναι μια απομονωμένη τοποθεσία, μακριά από κάθε γνωστό σημείο που θα μπορούσε να προσγειωθεί. Έτσι, με βαθιά λύπη πρέπει να σας ενημερώσω, ότι σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η πτήση MH370 κατέληξε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Θα πραγματοποιήσουμε μια συνέντευξη Τύπου αύριο με περισσότερες πληροφορίες. Στο μεταξύ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για αυτή τη νέα εξέλιξη, όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Μοιραστήκαμε αυτή την πληροφορία με αφοσίωση στη διαφάνεια και σεβασμό στις οικογένειες, δύο αρχές που καθοδήγησαν αυτήν την έρευνα.

Η Malaysia Airlines έχει ήδη μιλήσει στις οικογένειες των επιβατών και του πληρώματος για να τις ενημερώσει για την εξέλιξη. Για αυτές, οι τελευταίες εβδομάδες ήταν σπαρακτικές. Γνωρίζω ότι τα νέα αυτά θα είναι ακόμη δυσκολότερα. Παρακαλώ τα Μέσα να σεβαστούν την ιδιωτικότητα τους και να τους δώσουν το χώρο που χρειάζονται σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια