Νοσοκομείο Καστοριάς: Με μεγάλη επιτυχία η δωρεάν εξέταση ‘’Τεστ ΠΑΠ’’ στη Μεσοποταμία (φωτογραφίες) - OlaDeka

Νοσοκομείο Καστοριάς: Με μεγάλη επιτυχία η δωρεάν εξέταση ‘’Τεστ ΠΑΠ’’ στη Μεσοποταμία (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 13-02-2014 η δεύτερη φάση της δράσης του Γ.Ν. Καστοριάς που προέβλεπε δωρεάν εξέταση ‘’Τεστ ΠΑΠ’’ από ιατρικό κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού στο Περιφερειακό Ιατρείο της Μεσοποταμίας. Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον αναπληρωτή Διευθυντή του Κ.Υ. κ. Παπαχρήστο – Γενικό Ιατρό, την κ. Βλαχοπούλου – Μαία, την κ. Πέγιου – Κοινωνική Λειτουργό και την κ. Ντότη – Επισκέπτρια Υγείας.

Αρχικά έγινε μια ενημέρωση ως προς την σπουδαιότητα της πρόληψης και εν συνεχεία προχώρησε η διαδικασία της εξέτασης στις ενδιαφερόμενες γυναίκες. Στο Περιφερειακό Ιατρείο Μεσοποταμίας παρέστει και ο Διοικητής του Γ.Ν. Καστοριάς κ. Γεώργιος Ορφανός, ο οποίος αναφέρθηκε στους σκοπούς της συγκεκριμένης δράσης και διαβεβαίωσε τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, ότι το Νοσοκομείο Καστοριάς θα καταβάλει κάθε προσπάθεια τόσο στον τομέα της ενημέρωσης – πρόληψης (και με την πραγματοποίηση νέων δράσεων), όσο και στον τομέα της αντιμετώπισης προβλημάτων που αποσκοπούν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Ο κ. Ορφανός ανέφερε ότι στη συγκεκριμένη δράση η οποία πραγματοποιήθηκε σε δυο φάσεις, την Πέμπτη 6/3 και χθες Πέμπτη 13/3 δήλωσαν συμμετοχή 53 γυναίκες και εξετάσθηκαν 36.

Επίσης τόνισε την σημασία της λειτουργίας του Π.Ι. Μεσοποταμίας και την συμβολή του στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας της ευρύτερης περιοχής μιας και βάση στατιστικών, το Π.Ι. Μεσοποταμίας αντιμετωπίζει κατά μέσο όρο 1300 περιστατικά ανά μήνα, αριθμός ο οποίος αυξάνεται στα 20.000 περιστατικά ετησίως. Σημειώνεται δε ότι από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας του έως τώρα τα περιστατικά που έχει αντιμετωπίσει ανέρχονται σε 103.000.

Η δεύτερη δράση που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα αιμοδοσία του Γ.Ν. Καστοριάς σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Α. Μεσοποταμίας την Τρίτη 11 Μαρτίου χαρακτηρίζεται επίσης ως επιτυχημένη και αποτελεί απόδειξη της στήριξης της Διοίκησης στον ευαίσθητο τομέα της αιμοδοσίας. Στην παραπάνω δράση παρευρέθηκε επίσης ο κ. Ορφανός ο οποίος ευχαρίστησε το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό όπως επίσης και τους εθελοντές αιμοδότες για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria