ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ- Το ΝΑΤΟ αναθεωρεί τις σχέσεις με τη Ρωσία

Αρχική » Διάφορα » ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ- Το ΝΑΤΟ αναθεωρεί τις σχέσεις με τη Ρωσία

ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ- Το ΝΑΤΟ αναθεωρεί τις σχέσεις με τη Ρωσία

Αναθεωρεί τις σχέσεις του με τη Ρωσία το ΝΑΤΟ. Την πρόθεση γιασ αναθεώρηση την ανακοίνωσε σε μία προσπάθεια να ασκήσει πίεση στη Μόσχα προκειμένου η ρωσική ηγεσία να αλλάξει τη στάση της στο θέμα της Ουκρανίας.

Επιπροσθέτως αναστέλλονται οι σχεδιασμοί για μια κοινή αποστολή για τα χημικά όπλα της Συρίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της συμμαχίας δεν θα πραγματοποιούν μέχρι νεωτέρας συναντήσεις με Ρώσους ομολόγους τους, ενώ πρόσθεσε ότι θα ενταθεί η πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με τις νέες αρχές της Ουκρανίας.

«Αποφασίσαμε ότι προς το παρόν δεν θα λαμβάνουν χώρα συναντήσεις σε πολιτικό ή στρατιωτικό επίπεδο με τη Ρωσία», δήλωσε ο Ράσμουσεν στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνόδου που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες μεταξύ αξιωματούχων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Το ΝΑΤΟ διεξήγε συνομιλίες με τη Ρωσία για μια πιθανή κοινή αποστολή προστασίας ενός αμερικανικού πλοίου το οποίο θα αναλάβει να καταστρέψει τα πιο επικίνδυνα χημικά όπλα της Συρίας.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Γκρούσκο, κατηγόρησε το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο ότι εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά και ότι επαναφέρει τα στερεότυπα «του Ψυχρού Πολέμου» έναντι της χώρας του, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις αυτές του Ράσμουσεν.

«Η συνάντηση αυτή απέδειξε ότι το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και ότι τα στερεότυπα του Ψυχρού Πολέμου εξακολουθούν να εφαρμόζονται έναντι της Ρωσίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γκρούσκο μετά την ολοκλήρωση της συνόδου για την κατάσταση στην Ουκρανία.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια