Η Βουλή ανακήρυξε την ανεξαρτησία της Κριμαίας - OlaDeka

Η Βουλή ανακήρυξε την ανεξαρτησία της Κριμαίας

Η Βουλή ανακήρυξε την ανεξαρτησία της Κριμαίας

Το Κοινοβούλιο της Κριμαίας ανακήρυξε την ανεξαρτησία της περιοχής, πριν από το σχετικό δημοψήφισμα, που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαρτίου.

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το κοινοβούλιο της Κριμαίας κύρωσε -με 78 “ναι” από συνολικά 100 ψήφους- κείμενο “διακήρυξης ανεξαρτησίας” της περιφέρειας, ώστε να διεξαχθεί δημοψήφισμα.

“Η δήλωση είναι απαραίτητη για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την προσχώρηση της Κριμαίας στη Ρωσία ως κρατική οντότητα” δήλωσε ανώνυμη πηγή στο RIA-Novosti.

Και πρόσθεσε: “Μετά το δημοψήφισμα, η Κριμαία ως ανεξάρτητο κράτος θα ζητήσει από τις ρωσικές Αρχές την προσάρτησή της στη Ρωσική Ομοσπονδία”.

Το κείμενο θεωρείται νομικό προαπαιτούμενο για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος και την προσάρτηση στη Ρωσία, καθώς το ουκρανικό Σύνταγμα δεν προβλέπει διενέργεια δημοψηφισμάτων για μεμονωμένες περιφέρειες.

Παράλληλα, οι Αρχές της Κριμαίας έχουν ξεκινήσει να ορκίζουν ως στρατιώτες, μέλη των φιλορωσικών «δυνάμεων αυτοάμυνας».

Περίπου 180 πολίτες της Κριμαίας, αναφέρει το ρωσικό δίκτυο, ορκίστηκαν ως μέλη των υπό σύσταση «αυτόνομων δυνάμεων ασφαλείας» της Κριμαίας σε τελετή σε πάρκο της Συμφερούπολης.

Η μεγάλη πλειονότητά τους, αναφέρεται, είχε ήδη υπηρετήσει στο στρατό ή στις δυνάμεις ασφαλείας.

Η Κριμαία έκλεισε τον εναέριο χώρο της

Η Κριμαία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τις εμπορικές πτήσεις από την υπόλοιπη Ουκρανία, πέντε ημέρες πριν από το δημοψήφισμα.

Ουκρανικό αεροσκάφος, κατευθυνόμενο από το Κίεβο προς τη Συμφερόπολη, υποχρεώθηκε την Τρίτη να επιστρέψει στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες ότι οι αρχές της Κριμαίας έκλεισαν τον εναέριο χώρο για τις εμπορικές πτήσεις από την υπόλοιπη Ουκρανία και ότι ούτε τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν πτήσεις.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι αρχές της Κριμαίας αποφάσισαν να επιτρέπουν μόνο σε εμπορικά αεροσκάφη που προέρχονται από τη Μόσχα να προσγειώνονται στα αεροδρόμια της περιοχής.

Την ίδια ώρα, 24 Ουκρανοί που τραυματίστηκαν στις πρόσφατες βίαιες διαδηλώσεις πρόκειται να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Γερμανίας.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας στο Γερμανικό Πρακτορείο, οι τραυματίες θα μεταφερθούν την Τετάρτη με τη βοήθεια του γερμανικού στρατού.

Δώδεκα από αυτούς θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο του Βερολίνου και άλλοι έξι σε νοσοκομεία του Ουλμ και στο Κεντρικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο του Κόμπλεντς.

nooz.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria