Παραίτηση με ξυλοδαρμό του διευθυντή της ουκρανικής κρατικής τηλεόρασης - OlaDeka

Παραίτηση με ξυλοδαρμό του διευθυντή της ουκρανικής κρατικής τηλεόρασης

Παραίτηση με ξυλοδαρμό του διευθυντή της ουκρανικής κρατικής τηλεόρασης

Αιτία η μετάδοση ρεπορτάζ για την επιστροφή της Κριμαίας στη Ρωσία

Βουλευτής του ακροδεξιού Σβόμποντα μπήκε, μαζί με τουλάχιστον άλλους πέντε άνδρες, στο γραφείο του διευθυντή της κρατικής τηλεόρασης και τον γρονθοκόπησε
αναγκάζοντάς τον να υπογράψει την παραίτησή του.

Την οργή του βουλευτή προκάλεσε μετάδοση του διαγγέλματος Πούτιν για την «επιστροφή της Κριμαίας» στη Ρωσία και, όπως ήταν αναμενόμενο, το περιστατικό βρήκε εκτενή κάλυψη στα ρωσικά ΜΜΕ.

Ο βουλευτής του Σβόμποντα Ιγκόρ Μιροσνιτσένκο -που μάλιστα είναι και μέλος της νέας επιτροπής της ουκρανικής Βουλής για την ελευθερία της έκφρασης- εισέβαλε στο γραφείο του Ολεξάντερ Παντελεΐμονοφ, επικεφαλής του ουκρανικού Πρώτου Καναλιού.

Η εισβολή μαγνητοσκοπήθηκε από τη «συνοδεία» του Μιροσνιτσένκο και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο. Βρίζοντας και χτυπώντας τον Παντελεΐμονοφ, ο βουλευτής του έβαλε μπροστά του το χαρτί της «παραίτησής» του και τον ανάγκασε να το υπογράψει.

Ο Βίταλι Κλίτσκο του UDAR καταδίκασε ως «αγριότητα» την επίθεση. «Οι Ουκρανοί άλλαξαν την εξουσία στη χώρα εξαιτίας της ανομίας και της έλλειψης δικαιοσύνης και αυτό που συνέβη δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο» είπε, λέγοντας πως όσοι βουλευτές του Σβόμποντα ενεπλάκησαν πρέπει να παραιτηθούν.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria