Το Δημοτικό Σχολείο Χιλιοδένδρου στην Ιρλανδία! - OlaDeka

Το Δημοτικό Σχολείο Χιλιοδένδρου στην Ιρλανδία!

Το Δημοτικό Σχολείο Χιλιοδένδρου στην Ιρλανδία!

Από τις 12 Μαρτίου 2014 έως τις 17 Μαρτίου 2014, ομάδα μαθητών της Στ΄ τάξης μαζί με τους συνοδούς δασκάλους είχαν την ευκαιρία και τη χαρά να επισκεφτούν την Ιρλανδία. Συμμετείχαν και συνεργάστηκαν εκεί με άλλες δέκα αποστολές σχολείων από εννιά χώρες της Ευρώπης. Είναι το Τρίτο ταξίδι που πραγματοποιεί το Σχολείο μας με μαθητές και δασκάλους. Μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί ένα ακόμη ταξίδι, στη Γερμανία.

Το Σχολείο μας (Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χιλιοδένδρου) συμμετέχει σε μια Πολυμερή Σχολική Σύμπραξη Comenius (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα) που αποτελείται από ελληνικά (επιλέξιμα σχολεία) και σχολεία ξένων χωρών.

Μαζί με άλλα δέκα (10) σχολεία από τις χώρες Νορβηγία, Σλοβακία, Ιρλανδία, Γερμανία – (2 Σχολεία), Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Εσθονία και Λετονία, υλοποιούμε ένα Κοινό Σχέδιο Μάθησης (project) διάρκειας 2 ετών (2013- 2015), που στόχο έχει την ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της εκπαίδευσης με την προώθηση κοινών δραστηριοτήτων συνεργασίας μεταξύ των σχολείων της Ευρώπης.

Το Κοινό Σχέδιο Μάθησης (project) έχει θέμα «Celebrating EUROPE: Culture and Traditions» (Η Ευρώπη γιορτάζει- Πολιτισμός και Παραδόσεις).

Η συμμετοχή μας στο «Πρόγραμμα» αυτό βοηθάει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, να αποκτήσουν και να βελτιώσουν τις ικανότητές τους όχι μόνο στο θέμα του «Σχεδίου Μάθησης», αλλά και σε ζητήματα ομαδικής εργασίας, κοινωνικών σχέσεων, προγραμματισμού, ανάληψης δραστηριοτήτων και χρήσης τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας (ΤΠΕ). Δίνεται, επίσης, κίνητρο εκμάθησης και ευκαιρία εξάσκησης ξένων γλωσσών στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Μαθαίνουμε τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των άλλων χωρών του προγράμματος και κάνουμε γνωστό σ΄αυτούς το δικό μας «Πολιτισμό και Παραδόσεις». Το πρόγραμμα αυτό έχει θετική επιρροή στους μαθητές, στους δασκάλους και στην καθημερινή ζωή του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς – Διεύθυνση Ανάπτυξης (Τμήμα τουρισμού), για την παραχώρηση υλικού το οποίο προσφέραμε στις χώρες που μας φιλοξένησαν μέχρι τώρα (Νορβηγία, Σλοβακία, Ιρλανδία) και μας βοήθησε να τους γνωρίσουμε τον τόπο μας και τις ομορφιές του, τον Πολιτισμό και τις Παραδόσεις μας. Θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η βοήθεια και επίσης να δηλώσουμε πως είναι καλοδεχούμενο και άλλο υλικό από φορείς του τόπου μας, που θα συμβάλλει στην υλοποίηση αυτού του «Σχεδίου Μάθησης».

Ο Συντονιστής του Προγράμματος : Βοσκόπουλος Σταύρος

Η Διευθύντρια του Σχολείου : Αργυρώ Λάζου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria