ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ - OlaDeka

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Καστοριά 8-3-2014 

Έχουν περάσει 157 χρόνια από την πρώτη οργανωμένη αντίδραση των γυναικών που έγινε από εργαζόμενες στην Νέα Υόρκη ενάντια στην εργασιακή και κοινωνική ανισότητα. 
Από τότε μέχρι σήμερα το γυναικείο κίνημα είχε πολλές κατακτήσεις που άλλαξαν τον τρόπο σκέψης μας και τον τρόπο ζωής μας. Ιδιαίτερα όμως σήμερα σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής κρίσης υπάρχουν ακόμη ζητήματα που τίθενται σε αμφισβήτηση. 
Οι γυναίκες σήμερα είναι οι πρώτες που πλήττονται από την ανεργία καθώς είναι κυρίως μερικώς απασχολούμενες και αποτελούν μαζί με τους νέους την συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων. Ταυτόχρονα, με την κατάργηση των δομών του κράτους πρόνοιας, όπως η κατάργηση παιδικών σταθμών και δομών για την φροντίδα των ηλικιωμένων επωμίζονται μεγαλύτερα βάρη για την φροντίδα της οικογένειας.
 Στην εποχή μας απαιτούνται νέες συλλογικότητες δράσης, διεκδίκησης και διεξόδου από την κρίση. Οι γυναίκες οφείλουν να διαδραματίσουν έναν ουσιαστικό και πρωτοπόρο ρόλο. 
Η χειραφέτηση των γυναικών αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για τη δημιουργία του αισθήματος της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού στην κοινωνική ζωή. Η δράση των γυναικών είναι μια ελπιδοφόρα δύναμη που μαζί με τα πιο ριζοσπαστικά και δυναμικά τμήματα της κοινωνίας θα εμπνεύσει τον αγώνα για την αλλαγή και ανατροπή των κυβερνητικών πολιτικών που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό. 
Η 8η Μάρτη δεν είναι μια γιορτινή επέτειος. Είναι μια επέτειος μνήμης και περισυλλογής. Μια επέτειος που μας θυμίζει πως ολόκληρη η κοινωνία χωρίς διαχωρισμούς φύλου πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αγωνιστεί για μια πιο δίκαιη ζωή για τις γενιές του σήμερα και του αύριο. Για τις γενιές που φέρνουν στη ζωή οι γυναίκες και μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στην υγεία, στην εργασία, στην παιδεία, στον πολιτισμό. 
Η 8η Μάρτη είναι μια μέρα σύμβολο για την δυνατότητα μας όλοι μαζί, άνδρες και γυναίκες, να ενώσουμε την φωνή μας και να αγωνιστούμε για έναν καλύτερο κόσμο. 
Για την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 
Μαυροδήμου Αγορίτσα
 Μιχαηλίδου Ευδοξία
 Μορφίδου Ερυφίλη
 Μπινοπούλου- Πανάτσα Μαρία 
Τελιγιορίδου Ολυμπία
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria